Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poljaci stigli na praksu

04.07.2011. 22:00
Poljaci stigli na praksu


Nakon Osijeka i Splita realizirali smo suradnju i s Medicinskim fakultetom u Krakowu u Poljskoj. U Zadar je iz Poljske stiglo četvero studenata, koji će svoju jednomjesečnu praksu, odraditi upravo u zadarskoj bolnici, kaže dr. Nakić


Četvero studenata  Medicinskog fakulteta iz Krakowa u Poljskoj stigli su u Zadar gdje će odraditi jednomjesečnu praksu u zadarskoj  Općoj bolnici. Poljski studenti  medicine odmah po dolasku u  Zadar jučer su krenuli s  odrađivanjem jednomjesečne  prakse u Općoj bolnici Zadar.
Dr. Dario Nakić, ravnatelj  zadarske Opće bolnice, pojašnjava da je riječ o studentima koji su u Krakowu završili  treću godinu studija medicine,  a u Zadar su došli odraditi  jedan dio prakse. U ovom  slučaju, kako dodaje dr. Nakić,  to znači mjesec dana prakse u  zadarskoj Općoj bolnici koja  je u veljači ove godine dobila  status županijske bolnice regionalnog značenja.
Taj status zadarsku Opću  bolnicu obvezuje na daljnje  razvijanje suradnje s medicinskim fakultetima u Hrvatskoj,  ali i u Europi. Suradnjom s  Medicinskim fakultetom iz  Krakowa intenzivira se taj projekt, kojim Opća bolnica Zadar ide prema statusu kliničke  bolnice.
– Nakon Osijeka i Splita realizirali smo suradnju i s Medicinskim fakultetom u Krakowu u Poljskoj. U Zadar je iz  Poljske stiglo četvero studenata, koji će svoju jednomjesečnu praksu, nakon završene treće godine studija  medicine, odraditi upravo u  zadarskoj bolnici, kaže dr. Dario Nakić, najavljujući da se  početkom sljedeće godine u  Zadru očekuju prvostupnici  studija sestrinstva iz Belgije,  točnije iz Bruxellesa.
Uz hrvatske i europske medicinske fakultete te studij sestrinstva u Bruxellesu, zadarska  Opća bolnica u kontaktu je i sa  sveučilišnom klinikom u Tubingenu u Njemačkoj. Iako još  nije poznato kad će se realizirati suradnja s Nijemcima,  dr. Nakić vjeruje da ni na taj  iskorak neće dugo čekati.