Poljaci stigli na praksu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Status županijske bolnice regionalnog značenja obvezuje zadarsku Opću bolnicu na daljnju suradnju s medicinskim fakultetima

Četvero studenata  Medicinskog fakulteta iz Krakowa u Poljskoj stigli su u Zadar gdje će odraditi jednomjesečnu praksu u zadarskoj  Općoj bolnici. Poljski studenti  medicine odmah po dolasku u  Zadar jučer su krenuli s  odrađivanjem jednomjesečne  prakse u Općoj bolnici Zadar.

Dr. Dario Nakić, ravnatelj  zadarske Opće bolnice, pojašnjava da je riječ o studentima koji su u Krakowu završili  treću godinu studija medicine,  a u Zadar su došli odraditi  jedan dio prakse. U ovom  slučaju, kako dodaje dr. Nakić,  to znači mjesec dana prakse u  zadarskoj Općoj bolnici koja  je u veljači ove godine dobila  status županijske bolnice regionalnog značenja.

Taj status zadarsku Opću  bolnicu obvezuje na daljnje  razvijanje suradnje s medicinskim fakultetima u Hrvatskoj,  ali i u Europi. Suradnjom s  Medicinskim fakultetom iz  Krakowa intenzivira se taj projekt, kojim Opća bolnica Zadar ide prema statusu kliničke  bolnice.

- Nakon Osijeka i Splita realizirali smo suradnju i s Medicinskim fakultetom u Krakowu u Poljskoj. U Zadar je iz  Poljske stiglo četvero studenata, koji će svoju jednomjesečnu praksu, nakon završene treće godine studija  medicine, odraditi upravo u  zadarskoj bolnici, kaže dr. Dario Nakić, najavljujući da se  početkom sljedeće godine u  Zadru očekuju prvostupnici  studija sestrinstva iz Belgije,  točnije iz Bruxellesa.

Uz hrvatske i europske medicinske fakultete te studij sestrinstva u Bruxellesu, zadarska  Opća bolnica u kontaktu je i sa  sveučilišnom klinikom u Tubingenu u Njemačkoj. Iako još  nije poznato kad će se realizirati suradnja s Nijemcima,  dr. Nakić vjeruje da ni na taj  iskorak neće dugo čekati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno