Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Dream team” kubanskih glazbenika nastupa na Forumu

04.07.2012. 22:00
“Dream team” kubanskih  glazbenika nastupa na Forumu


Publika će moći uživati u chan chanu, kao i u Europi još nepoznatoj son klasici, te u novim skladbama u tradicionalnom stilu, koji će biti prezentirani u velikoj originalnoj postavi
Live from Buena Vista –  The Havana Lounge” naziv  je skupine umjetnika koji  će kubanske ritmove u  iduću srijedu, 11. srpnja na  Forumu predstaviti Zadranima i turistima. Koncert  počinje u 22 sata, a karte  su u pretprodaju. Za stajaća mjesta treba izdvojiti  90, a za sjedeća 130 kuna.
Havanska četvrt Buena  Vista je od tridesetih godina  prošlog stoljeća sinonim za  centar kubanske glazbene  tradicije. Live From Buena  Vista – The Havana Lounge  nudi pogled u raznolikost  tradicionalnog stilskog usmjerenja – son – koji je ustvari mješavina različitih  kulturnih stilova u i oko  Buena Viste. Publika će  moći uživati u chan chanu,  kao i u Europi još nepoznatoj son klasici, te u novim  skladbama u tradicionalnom  stilu, koji će biti prezentirani  u velikoj originalnoj postavi.
– Kad je umro Ibrahim  Ferrer spojili su se umjetnici  koji su svirali u Buena Vista  Social Clubu i oni koji su  svirali za Afro Cuban All  Stars. Glazbenici koji dolaze  u Zadar su svojevrsni dream  team kubanske glazbe.  Većina ih je rođena i odrasla  na Kubi i kasnije emigrirala.  Jedan glazbenik i dalje živi  na kupi i ovih dana rješavamo posljednje papire da ga  puste u Europu, kaže Tomislav Kašljević koji u suradnji s Turističkom zajednicom organizira koncert  na Forumu. Dosad je u Zadar doveo Gregorian i Paca  de Luciu.
The Havana Lounge je  sjedinjenje top zvijezda tradicionalne havanske scene,  među koje se ubraja poznata  imena. U zvijezde se ubrajaju Lazara Coachao, koja je  sudjelovala u brojnim turnejama Buena Vista Social  Cluba, Yarin Oviedo, član  Afro Cuban All Stars benda  koji zadivljuje svojim umijećem na udaraljkama i timbalima; pjevač Evelio Galan,  koji je surađivao s Ibrahimom Ferrerom, Compay Secundo i mnogim drugim zvijezdama kubanske glazbene  scene. Tu su i Amik Guerra,  trubač iz Buena Vista Social  Cluba, Alberto “Molote”  Munoz, trombonist iz skupine “Afro Cuban All stars” i  Buena Vista Social Cluba,  kao i pjevač Hose Jill Pineda.
Poslije Zadra trupa kubanskih glazbenika nastupa  u Dubrovniku, 12. srpnja.