Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Fantela i Marenić nazdravili šampanjcem

04.07.2012. 22:00
Fantela i Marenić nazdravili šampanjcem


Europski prvaci Šime Fantela i Igor Marenić vratili su se nakon osvajanja zlatne medalje. Na aerodromu u Kaštelima dočekala ih je rodbina i prijatelji koji su za tu prigodu donijeli i šampanjac.
Fantela i Marenić po treći put u četiri godine osvojili su naslov europskih prvaka u jedrenju za klasu 470. Naš je dvojac naslov osigurao još u utorak, a službeno ga je potvrdio po završetku natjecanja srijedu iako se zbog slabog vjetra plov za odličja nije niti održao.
U zadnjih godinu dana naš trofejni dvojac četiri se puta popeo na pobjedničko postolje na najvećim natjecanjima. Zlato na EP lani u Helsinkiju u srpnju, pa bronca u prosincu u Australiji na SP, zatim još jedna bronca na SP u svibnju u Barceloni i sad europsko zlato u Škotskoj. Iako su svjesni pritiska i očekivanja Šime Fantela i Igor Marenić smireno gledaju na ono što ih čeka za mjesec dana na regatnim poljima Weymoutha i Portlanda na Olimpijskim igrama.
“Najprije ćemo se malo odmoriti nekoliko dana, potom se vraćamo na pripreme u Weymouth. Razmišljamo o olimpijskoj regati kao o svakoj drugoj, mislimo da je tako najbolje. Maksimalno smo koncentrirani i spremni”, rekli su Fantela i Marenić.
Hrvatski jedriličarski savez kandidirao je Fantelu i Marenića za stjegonoše u mimohodu zemalja na otvaranju Olimpijskih igara.
Enia Ninčević i Romana Župan, koje su bile četvrte u konačnom poretku, iz Largsa su otputovale za Weymouth na tjedan dana priprema.