Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Marković: Štimac je vaš, više me nitko ne zanima!

04.07.2012. 22:00
Marković: Štimac je vaš, više me nitko ne zanima!


Nije teško pretpostaviti da čak ni vrlo maštoviti ljudi nisu u stanju zamisliti izraz lica Vlatka Markovića u trenutku kada saznaje da je IO HNS-a potvrdio Igora Štimca kao novog izbornika A reprezentacije. Naime, čim je Skupština završila Marković je u dobrom raspoloženju odgovarao na sva pitanja predstavnika medija. Sve dok netko nije spomenuo Štimca kao nasljednika Slavena Bilića.
– Ne, ne… To je vaš kandidat. Ma, više me nitko ne zanima – ispalio je Marković i revoltirano otišao.
Prije toga je, potaknut pitanjima, ukratko rekapitulirao svojih trinaest i pol godina na čelu HNS-a. Pri tome se oslonio na refren poznatog hita Gabi Novak, “Pamtim samo sretne dane”.
– Početak mog mandata za HNS je bio prijelaz s takozvane republičke trase na europsku, onu koju vode UEFA i FIFA. To nije bilo ni jednostavno, ni lako. Naši rezultati morali su biti kvalitetni – istaknuo je Marković u startu.
Suvišno je isticati da novopečeni počasni predsjednik HNS-a ne vidi niti jednu lošu stvar u svom mandatu.
– Što se tiče Kuće hrvatskog nogometa, svi vi vrlo dobro znate da je Vlatko Marković to napravio. Drago mi je što HNS ostavljam u dobrim rukama, ali to ne znači da odlazim. Bit ću vrlo često prisutan. To neće biti na način kao do sadam, ali bit ću tu. Nisam umoran, danas Vlatko Marković trči četrdeset kilometara tjedno – dodao je dugogodišnji predsjednik HNS-a na kraju mandata.
Naravno, dotaknuo se i svoje najdraže rečenice, one kojom je tvrdio da će iz Rusanove otići kada to sam bude htio.
– Rekao sam da ću otići na današnji dan. Dakle, odlazim točno tada kada sam i rekao da ću otići – zaključio je Marković.