Silba dobila drugu nedjeljnu liniju

Slika korisnika admin

Od 29. lipnja na  snazi je Jadrolinijin ljetni  plovidbeni red, koji će vrijediti sve do 2. rujna.

Prema informacijama koje  smo dobili iz Jadrolinijine  dežurne operativne službe  uglavnom je riječ o vraćanju  prošlogodišnjeg ljetnoga reda plovidbe, s tek nekoliko  izmjena i to kod trajekata.

Tako će na liniji Zadar -  Molat - Ist nedjeljom umjesto jedne otočani na raspolaganju imati dvije vožnje.  Katamaran "Silba" će iz Ista  polaziti u 17.30 sati i na putu  u Zadar će pristajati u Zapuntelu i Brguljama.

Za Brbinj tri do četiri linije

Isti se trajekt odmah vraća  iz Zadra, i to na Molat, odakle za Zadar polazi u 20 sati.  S takvom nedjeljnom promjenom će se putnicima s otoka Molata, kojih nerijetko  bude više nego mjesta na brodu, omogućiti da svi stignu u  Zadar.

Trajekt "Bartol Kašić" za  Olib, Silbu, Premudu, Ist i  Mali Lošinj polazit će istim  danima kao i dosad i to iz  luke Gaženica. Polazak je u 9  sati, a povratak za Zadar je u  16.30 sati.

Trajekt za će Brbinj tijekom sezone ići tri, odnosno  četiri puta dnevno. Tako će  ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom održavati  po tri dnevne linije i to s  polaskom iz Zadra u 10, 14 i  20.15 sati, dok će petkom  također ploviti tri puta, ali u  10, 16.30 i u 20 sati. Subotom će "Supetar" ploviti  četiri puta na dan, i to u 8, 12,  16 i 20 sati. Nedjeljom će,  pak, trajekt na ovoj će relaciji  ploviti tri puta i to s polascima iz Zadra u 9, 18 i u  21.45 sati.

Nekih velikih promjena u  odnosu na proteklo ljeto  neće biti ni na najprometnijoj liniji na hrvatskoj obali -  liniji Zadar - Preko, gdje će  trajekt tijekom visoke sezone, odnosno od 29. lipnja do  2. rujna, ploviti 18 puta  dnevno. Prva plovidba je u  5.30 ujutro iz Zadra te 5.15  iz Preka, a zadnja u 23.59 iz  Zadra, dok je iz Preka zadnja  ona u 0.30 sati.

Dolazi "Bišovo"

Na liniji Biograd - Tkon će  tijekom ljeta biti 12, odnosno  13 dnevnih plovidbi. Prva  plovidba je u 6 sati iz Biograda, odnosno u 5.30 iz  Tkona, dok je iz Biograda  zadnja vožnja u 22.30, a iz  Tkona je ona u 22 sata.

Za Iž, odnosno Ravu dnevno idu po dva trajekta, prvi s  polaskom iz Zadra u 10 sati,  a drugi u 15.20 sati. Treba  napomenuti da svaka od ovih  linija ne ide do Rave. Petkom  i nedjeljom će biti drugačije.  Petkom prvi iz Zadra polazi  u 13.30 sati, a drugi u 18.15  sati. Nedjeljom pak prva  vožnja je u 10.15, dok je druga poslijepodne u 16 sati.

Na relaciju za Molat trajekti iz Zadra polazit će ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom u 11 sati,  utorkom i četvrtkom u 12, a  nedjeljom u 10 sati.

Iz agencije Miatours doznajemo da će u periodu od 7.  srpnja do 1. rujna uz katamaran Princ Zadra, kapaciteta 301 sjedeće mjesto prometovati i katamaran  "Bišovo", kapaciteta 340  mjesta. Sve kako bi se rasteretile gužve, prvenstveno  sa Silbe u Zadar, koji na liniji  Zadar-Silba-Ilovik-Mali  Lošinj-Unije-Pula prometuje  u ljetnim mjesecima ponedjeljkom, petkom i subotom s  polaskom iz Zadra u 16 sati  te s polaskom iz Pule u 7 sati.  Novost u razdoblju od 25.  lipnja do 31. kolovoza je druga nedjeljna katamaranska  linija sa Silbe prema Zadru.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno