Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadar dobio razred plesačica

04.07.2012. 22:00
Zadar dobio razred plesačica


– Prijamni ispit je bio dosta naporan, a uključivao je ritmiku, ples, zdravstvenu kulturu i tehniku. Ples je bio moj prvi i jedini izbor, trudila sam se i upala, rekla je Ruby


Prvi ljetni upisni rok u srednje škole bio je danas od 8 do 16 sati, a prema odluci Ministarstva obrazovanja, u idućoj školskoj godini mogu se upisati 53.762 učenika u 2.118 razreda. Na zadarskom području ukupan broj slobodnih mjesta je 2.313. Od toga, Javno školstvo može primiti 2.221 učenika, privatna gimnazija 36, a vjerska i klasična gimnazija 56.
Gimnazija Jurja Barakovića ispunila je upisnu kvotu već u prva dva sata prvog dana upisa, potvrdio je ravnatelj Ranko Artuković, iznimno zadovoljan zainteresiranošću učenika za Gimnaziju Jurja Barakovića. Veliki interes je ove godine vladao i za upis u Medicinsku školu Ante Kuzmanića koja je za sljedeću godinu uvela dva nova usmjerenja – dentalnog asistenta i dentalnog tehničara. Riječ je o zanimanjima koja su se pokazala deficitarnima i jako traženima.
Četrdeset godina čekanja i generacije talentiranih mladih plesača bili su potrebni kako bi Zadar konačno ostvario svoj dugo sanjani san. Naime, Glazbena škola “Blagoje Bersa” mogla bi se uskoro zvati glazbeno-plesna škola ili umjetnička škola “Blagoje Bersa”, jer je danas u prvi razred ove škole upisano prvih 15 učenica srednje plesne škole u Zadru, koje do sada u našem gradu nije bilo.
Djeca upisana u smjer plesač suvremenog plesa mogla su birati hoće li im to biti usmjerenje, znači hoće li pohađati tu školu kao srednju školu i onda slušati općeobrazovne predmete u gimnaziji ili će im to biti druga škola, ako žele paralelno pohađati još neku školu.
Jedna od prvih upisanih plesačica je i Ruby Ivosić, koja će u iduće četiri godine uz ovu školu pohađati i Gimnaziju Jurja Barakovića.
– Prijamni ispit je bio dosta naporan, a uključivao je ritmiku, ples, zdravstvenu kulturu i tehniku. Ples je bio moj prvi i jedini izbor, trudila sam se i upala. Školovanje traje četiri godine, a nastojat ću svojim trudom i voljom paralelno izgurati oba moja izbora i nadam se da ću u tome imati punu podršku i razumijevanje mojih nastavnika, zaključila je Ruby.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU