Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Britanska opsada Paga

Autor: Alenka Juričić

04.07.2013. 22:00
Britanska opsada Paga

Foto: Marin Aničić



Oko 12 tisuća Britanaca ovih dana partyja u klubovima Aquarius, Papaya i Kalipso, a ugošćuje zvijezde elektroničke scene poput Chase&Statusa, Modeselektora, Four Teta, Circo Loco, Marca Carole…
Hideout Festival, jedan od najvećih festivala elektroničke glazbe, ovih je dana pretvorio popularnu plažu Zrće u pravu košnicu. Hideout je započeo prekjučer, a kako je i najavljeno okupio je ponajviše mladih partijanera iz Velike Britanije. Organizatori procjenjuju kako se okupilo oko 12 tisuća Britanaca koji su na otok počeli pristizati već tijekom prošlog vikenda kako bi partijali uz  beatove nekih od najpoznatijih DJ-eva. Hideout se događa u klubovima Aquarius, Papaya i Kalipso, a ugošćuje zvijezde elektroničke scene poput Chase&Statusa, Modeselektora, Four Teta, Circo Loco, Marca Carole… Prvi partyji kao uvertira Festivalu održani su već u utorak.
Inače, prvi dan Festivala bio je u znaku posljednjih dolazaka mladih Britanaca koji su praktički okupirali čitav Pag, ne samo Novalju.
– Bilo je šušura, svi transferi su obavljeni, sada nam dolaze još gosti koji stižu svojim automobilima. Inače, zadovoljni su, mnogo njih je reklo da im je ovo kao da su na Ibizi i da su već bili nekoliko puta ovdje, kazala je Jelena Zavidić, djelatnica info punkta festivala koji je dobrano napunio novaljske klubove pa i party boat.
Dok su jedni trošili kalorije na podijima klubova, dio mlađahne ekipe guštao je jednostavno na plaži na kojoj su bili postavljeni mali šatori. Baš za čilanje. U trenutku predaha od partijanja tako smo zatekli smo četiri djevojke iz Škotske. Angela, Charlotte, Ashley i Paris stigle su avionom iz Glasgowa.
– I odlično je, stvarno jako dobro! Iako, nismo znale za taj festival, već smo na jednoj web-stranici slučajno vidjele da se održava i odlučile doći. Nismo pogriješile, klima je super, toplo je i otok je lijep. Ljudi su vrlo ljubazni, kazale su.
Prvi put na Zrće su stigli i Paul i Lewis iz Wolvehamptona. Također iz prve – oduševljeni. Curama pogotovo. A i partyjima.
– Nevjerojatno koliko je Britanaca stiglo, ovo je super, kazao je ovaj dvojac. Inače, ulaz na sve dane festivala je mlade partijanere stajao 99 funti. Hideout završava u nedjelju, 7. srpnja.