Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vaterpolo hakl premijerno u Zadru

Autor: Andrija Dešpoja

04.07.2013. 22:00
Vaterpolo hakl premijerno u Zadru


Prvi put se u Zadru održava ovakav sportski događaj koji je pod pokroviteljstvom Red Bulla. Želja je promoviranje vaterpola što je idealan sport za ljetno vrijeme i donijet će mnogo živosti na našu rivu – kazao je Borut Gatara


Vaterpolo tri na tri, viktorija, voda do grla – riječi su koje opisuju amatersko natjecanje u vaterpolu pod imenom Red Bull Sidrun, a ovo vaterpolsko hakl natjecanje moći će sutra premijerno gledati i Zadrani. Nakon Dubrovnika 29. lipnja, ostala su još dva preliminarna turnira u Zadru u petak te u Splitu u subotu. Finalisti tih triju događaja imat će priliku u dubrovačkom Portu 13. srpnja na finalnom turniru izboriti odlazak na F1 Veliku nagradu Mađarske. Nešto više o ovom jedinstvenom sportskom događaju na našim prostorima kazao je koordinator ovog događaja za Zadar, Borut Gatara.
– Prvi put se u Zadru održava ovakav sportski događaj koji je pod pokroviteljstvom Red Bulla. Želja je promoviranje vaterpola što je idealan sport za ljetno vrijeme i donijet će mnogo živosti na našu rivu. Uz to ovaj jednodnevni događaj poslužit će kao prava uvertira za nadolazeću VAKANZU. Očekujemo prijavu oko 16 ekipa koje će nokaut utakmicama u trajanju od 15 minuta iznjedriti finaliste. Njima će kao nagrada pripasti odlazak u Dubrovnik 13. srpnja o trošku Red Bulla da na finalnom turniru pokušaju izborit odlazak na F1 utrku u Mađarsku – kazao je Gatara.
Bogat sportski, ali i zabavni program kreće u petak u 15 sati na mjestu održavanja VAKANZE, na zadarskoj Rivi. Nakon kratkog administrativnog dijela, održat će se ždrijeb, i nakon toga kreću utakmice. Prvi dvoboji su na rasporedu u 16 sati, a završnica je predviđena za 18.15 sati kada počinju četvrtfinala. Finale bi po predviđenom rasporedu trebao početi u 20 sati. U sportskom i natjecateljskom duhu, voditelj događaja Ante Dujić držat će na nogama cijelo vrijeme sve posjetitelje zahvaljujući izvrsnim glazbenim back upom kojim će dirigirati jedan od najboljih DJ-a prošle godine Aldo Morro. Nakon turnira druženje se nastavlja u zadarskoj Varoši na terasi Caffe bara Kult&Dišpet, a onda veliki after party u Maraschinu. Organizator je uputio poseban poziv za one koji su zaintesirani cijeli događaj pratiti iz svoje brodice te da sve posjetitelje čekaju razne nagrade.