Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svetko Ćustić: Posebna je povezanost Danijela i Hrvoja

05.07.2018. 11:02
Svetko Ćustić: Posebna je povezanost Danijela i Hrvoja


Svetko Ćustić ovih dana s puno emocija proživljava uspjehe hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Predsjednik Nogometnog kluba Zadar, u kojem su prve nogometne korake napravila čak četvorica aktualnih reprezentativaca, silno je ponosan na ono što "vatreni" pokazuju. Dakako, s posebnim naglaskom na Danijela Subašića koji ispod dresa cijelo desetljeće nosi majicu s likom Hrvoja Ćustića, Svetkovog sina koji je u travnju 2008. izgubio život igrajući nogomet na svojim Stanovima.
– Teško je u ovakvim situacijama sakriti emocije, koje često donose i suze na lice. Danijel i Hrvoje su bili veliki prijatelji, zajedno su odrastali u klubu i ta povezanost nastavila se i danas kada svi vjerujemo da nas Hrvoje gleda s neba – kaže Ćustić i dodaje:
– Danijelova prekjučerašnja reakcija na konferenciji za novinare, nakon što su ga pitali o majici koju nosi, sve govori. I ja sam ga želio zagrliti onako kako je to učinio Domagoj Vida koji je bio s njim za stolom. Teško mi je jer sam izgubio sina, ali zahvaljujući Danijelu i tolikim prijateljima Hrvoje i danas živi s nama.
Subašić je danas na naslovnicama ne samo hrvatskih, nego i svjetskih medija. Često u društvu svojih suigrača i sugrađana Luke Modrića, Šime Vrsaljka i Dominika Livakovića. Ćustić ističe kako vatreni zadarski četverac nije zaboravio klub iz kojeg je krenuo u nogometni svijet.
– Svih njih, a treba im pridodati i Ivana Santinija, pa Stipu Pericu, kao i niz drugih naših bivših igrača, živo zanima kako je u klubu. Prate sve što se događa i pomažu koliko im to dopušta aktualna situacija u kojoj se klub nalazi.
Ćustić ističe kako je svaki novi korak naprijed Hrvatske na SP-u u Rusiji potencijalni vjetar u leđa hrvatskom nogometu, napose klubovima koji žive tešku svakodnevicu. Zadar u tome nije iznimka.
– Sport, a napose nogomet, potvrdili su se kao najbolji ambasadori Hrvatske u svijetu. Baza tog uspjeha su klubovi koji daju igrače i zato želim vjerovati da će ova pozitivna vibracija koja stiže iz Rusije imati odjeka i na stanje u našim klubovima.
Konačno, Ćustić se nada Hrvatsku vidjeti u finalu. A tamo…
– Hrvatska – Brazil neka igraju za prvo mjesto. Pa tko bude bolji nek pobijedi.