OBILAZAK GRADILIŠTA Učionice projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika

Slika korisnika mkvanja
Rekonstrukcija i nadogradnja područne škole Ploče/Dračevac
Grad Zadar krenuo je u temeljitu rekonstrukciju, modernizaciju i proširenje kapaciteta ove škole budući da se ukazala potreba za uvođenjem petog odijeljenja odnosno treće smjene što nije u skladu sa suvremenim obrazovnim standardima. Nakon obnove i nadogradnje zgrade, svi će učenici moći pohađati nastavu u jednoj smjeni
GRAD ZADAR
Na terenu se uvjerili kako napreduje proširenje kapaciteta škole

Odmah po završetku školske godine, započeli su radovi na rekonstrukciji i nadogradnji Osnovne škole Kruno Krstić, Područne škole Ploče/Dračevac.
U sklopu redovitih koordinacijskih aktivnosti u obilasku gradilišta bili su pročelnk UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap i pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić sa suradnicima. Po dolasku dočekali su ih predstavnici izvođača radova, G.O. Credo-ing, kako bi ih izvijestili o dinamici radova i situaciji na gradilištu.

Grad Zadar krenuo je u temeljitu rekonstrukciju, modernizaciju i proširenje kapaciteta ove škole budući da se ukazala potreba za uvođenjem petog odijeljenja odnosno treće smjene što nije u skladu sa suvremenim obrazovnim standardima. Nakon obnove i nadogradnje zgrade, svi će učenici moći pohađati nastavu u jednoj smjeni.

Postojeći dio zgrade škole bit će u potpunosti građevinski rekonstruiran, s novim prostornim funkcijama. Projektom je u prizemlju predviđeno novo stubište, sanitarni prostori, spremišta i jedna učionica. Iznad dijela postojećeg prizemlja bit će četiri učionice te hodnik iz kojeg se izlazi u dvorište škole. Učionice su projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika. Uz četiri učionice, na katu će se stubištem dolaziti u prostor za više namjena koji će se moći koristiti za izlaganje učeničkih radova, priredbe, susrete, odmor učenika i posjetitelja škole.
Izvođač radova je G.O. Credo-ing, ugovorena vrijednost radova je 3.321.859,54 kn (4.152.324,43 kn s PDV). Za uslugu stručnog nadzora odabran je izvršitelj Sto posto prirodno d.o.o. Ugovorena vrijednost je 69.000 kn (86.250,00 s PDV).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno