Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bernardić kaže da je spreman otići! ‘Pričat ćemo o tome sutra na Predsjedništvu’

05.07.2020. 21:38


Davor Bernardić oglasio se nakon izbornog potopa i tijekom svojeg govora čestitao pobjedu HDZ-u i Andreju Plenkoviću.
“Naravno da nije lako govoriti nakon ovakvog rezultata. Dopustite da zahvalim svima koji su izašli na birališta, svima koji su danas glasali na izborima. Napravili ste da se vaš glas čuje, preuzeli ste odgovornost. Hvala svima koji su dali povjerenje našoj Restart koaliciji i koji su glasali za promjene i put novog početka. Pokazat će se u vremenu pred nama da je restart neophodan. Za nas socijaldemokrate istina je uvijek bila misao vodilja”, rekao je Bernardić.
Podsjetio je da je u zadnjih 30 godina SDP vodio Hrvatsku samo dvaput.
“U ta dva puta smo demokratizirali društvo, digli plaće i mirovine, standard, jačali institucije i civilno društvo, izgradili najmodernije autoceste, uveli Hrvatsku u Europsku uniju. 30 godina smo u borbi za sve ugnjetavane i tako ćemo ostati i dalje. Vjerujemo u takvu zemlju, otvorenu, modernu i tolerantnu Hrvatsku u kojoj svaki čovjek zaslužuje jednaku šansu i sigurnost”, dodao je.
Progovorio je i o svojoj odgovornosti.
“Naravno da je ovaj rezultat loš za SDP. Ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. Sutra ćemo o tome pričati na Predsjedništvu. Idemo dalje, naslikati onu Račanovu sliku Hrvatske. Ta slika je osmijeh djeteta kojem nije teško u školi, čiji roditelji mogu kupiti novi stan, čiji djed ima normalnu penziju”, zaključio je Bernardić.