Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kalmeta: “S ovakvom pobjedom Zadru pripada ministarsko mjesto”

05.07.2020. 21:45


Nakon prvih rezultata DIP-a, predsjednik županijskog HDZ-a, Božidar Kalmeta, obratio se novinarima s prvim dojmovima ove velike pobjede u IX. izbornoj jedinici koja je stranci i dosad donosila velik broj mandata:
– Zahvaljujem se svim biračima koji su dali glas HDZ-u, prepoznajući njene ljude i program na nacionalnoj i lokalnoj razini. Konačne rezultate još ne znamo, ali je neupitno da je HDZ premoćan pobjednik ovih izbora. Ovo je dobar izbor jer je Hrvatska na čelu s Andrejem Plenkovićem zemlja u sigurnim rukamama, sa sigurnom budućnosti. Zahvaljujem i našim Zadranima i biračima u cijeloj županiji, uz napomenu kako nema mjesnog odbora u Zadru u kojemu HDZ nije pobijedio. A takva je situacija i u sve 34 zajednice lokalne samouprave u županiji, što kazuje da to nije slučajno te da su birači i ovdje prepoznali Andreja Plenkovića kao lidera kojemu vjeruju, kao i našu listu kao jedinu s kandidatima koji žive u ovom kraju i koji će štititi interese ovoga kraja, kazao je Kalmeta, odgovarajući i na pitanja o preferencijalnim glasovima kojih je, sa zadnjeg mjesta liste, dobio najviše te time povukao HDZ-ovu listu u ovoj jedinici.


Štititi interese Zadra
Napominjući kako toga trenutka još ne zna točnu brojku, istaknuo je da mu je želja bila sa zadnjeg mjesta poduprijeti listu i svoje mlade kolege.
– Siguran sam da će nam dobar rezultat u gradu i županiji omogućiti da vrlo čvrsto u budućoj Vladi tražimo mjesto ministra. Saborski zastupnici dio su stranke koji zastupa interese grada i Hrvatske, međutim tu su i kako bi pomogli gradonačelniku i županu da bi se kroz grad i županiju realiziralo puno više projekata kako bi grad i županija bili područje ugodnog življenja, poručio je Kalmeta, odgovarajući i na pitanje vidi li već među ljudima oko sebe budućeg ministra.
– Tražit ćemo ministarsko mjesto i već imamo mladih ljudi koji bi vrlo dobro obavljali ministarsku dužnost, najavio je Kalmeta.


Više pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Zadarskog lista (6.7.2020.) …