Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Škoro: Ovo je pobjeda Domovinskog pokreta. Izbori u atmosferi straha i neizvjesnosti

05.07.2020. 21:54


Zahvala svima koji su izašli na izbore, hvala svim volonterima i svima koji su u proteklih nekoliko tjedana radili na kampanji.
Ova kampanja je bila kratka i vrlo prljava. Možemo biti sretni da smo nakon svega 50 dana postajanja pokreta uspjeli napraviti treći rezultat u Hrvatskoj.
Vjerujem da su neki priželjkivali više, neki su očekivali čudo, ali u politici treba biti realan.
Smatram da je ovih za sada 15 mandata dobar pokazatelj da smo u pravom smjeru i da su birači prepoznali da se nalazimo na prekretnici.
Hrvatski Sabor neće više biti nikada isti, čut će se puno više različitih mišljenja.
Moramo se svi složiti da su izbori bili u atmosferi neizvjesnoti i straha, bile su i neke neregularne radnje, do te mjere da je jedna od naših promatračica doživjela i fizičko zlostavljanje, sve smo prijavili.
Želim čestitati HDZ-u, imaju povijesnu priliku da vidimo hoće li nastaviti vladati kao do sada ili će okrenuti dres i postati suverenistička stranka.
Mi ćemo se u Saboru zalagati za nunžne reforme koje narod traži i treba.
U toj atmosferi straha i neizvjenosti nije niti 50 posto birača izašlo na izbore i to samo po sebi govori sve o ovim izborima.
Valja poštivati odluku birača, ići dalje uzdignute glave i čini sve što se može da ovo vrijeme koje neće biti lako svi skupa pokušamo učiniti lakše za građane.
Budućnost je pred Domovinskom pokretom, ovo je pobjeda Domovinskog pokreta.
Nakon izbora pristupit ćemo ustrojstvo jedne ozbiljne političke opcije koja će svoju pravu snagu pokazati na lokalnim izborima.