Kurtov: Poticat ćemo znanje i talentirane mlade naraštaje jer oni će graditi bolju budućnost

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Općinskoj vijećnici uručene nagrade najuspješnijim učenicima
Ponosan sam na sve ove mlade ljude koji postižu zavidan uspjeh u znanju. Općina Pakoštane će poticati u znanje i talentirane mlade naraštaje jer će upravo oni razvijati ovu općinu i graditi bolju budućnost za sve nas. Taj uspjeh ujedno je rezultat vašeg truda i zalaganja, kojim ste dokazali da se može postići puno i da zaista predstavljate ponos naše općine, kazao je načelnik Milivoj Kurtov
Velimir BRKIĆ
Sudionici svečanosti za album i uspomenu

U pakoštanskoj Općinskoj vijećnici načelnik Milivoj Kurtov dodijelio je nagrade najuspješnijim učenicima Osnovne škole Pakoštane. Nagrađeno je ukupno 13 učenika s postignutim izvrsnim rezultatima na raznim državnim i županijskim natjecanjima u školskoj godini 2020./2021., kao i 9 njihovih mentora.
- Osim nagrada, Općina Pakoštane i novčano nagrađuje učenike i njihove mentore koji su postigli rezultate od prvog do petog mjesta na državnim i županijskim natjecanjima. To su učenici Marin Mlinarić, Mate Adžić i učenica Nikole Juričin, kazala je voditeljica programa Danijela Vulin, direktorica TZO-a Pakoštane.
Kurtov je pozdravio nazočne, čestitao učenicima, mentorima i ravnatelju škole Andriji Vanjaku na postignutim rezultatima, a osmašima zaželio puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Iznimni rezultati

- Općina Pakoštane će poticati znanje i talentirane mlade naraštaje jer će upravo oni razvijati ovu općinu i graditi bolju budućnost za sve nas. Ponosan sam na sve ove mlade ljude koji postižu zavidan uspjeh u znanju. Taj uspjeh ujedno je rezultat vašeg truda i zalaganja, kojim ste dokazali da se može postići puno i da zaista predstavljate ponos naše općine, rekao je Kurtov.
Usprkos pandemiji koronavirusa i kombiniranoj nastavi u školskim klupama i online, pakoštanski učenici ostvarili su iznimne rezultate na mnogim natjecanjima županijske i državne razine.
- Iznimno sam zahvalan Općini Pakoštane jer nagrađuje naše najbolje učenike i učitelje, odnosno mentore. Svi smo u OŠ Pakoštane u pandemiji pokazali odlučnost i hrabrost suočavajući se s neizvjesnošću i brigom, ponajviše za vlastito zdravlje, rekao je ravnatelj Andrija Vanjak istaknuvši kako su sve izdržali i prilagodili se novim okolnostima.
- I ne samo izdržali, učili smo, stvarali, natjecali se i pomagali potrebitima. Ovim mladim ljudima čestitam na postignutom uspjehu te se nadam da će nastaviti biti ponos svojim roditeljima, primjer svojim prijateljima i radost svim ovdašnjim žiteljima, poručio je ravnatelj Andrija Vanjak te učenicima i učiteljima poželio bezbrižne i radosne ljetne praznike.

Svestrani Marin Mlinarić

Učenici Marin Mlinarić, Mate Adžić i učenica Nikole Juričin su i novčano nagrađeni. Mate Adžić je sudjelovao na Županijskoj smotri Lidrano u kategoriji za literarno stvaralaštvo te je predložen za državnu razinu. Nikol Juričin je sudjelovala na Županijskom natjecanju ìz talijanskog jezika gdje je osvojila prvo mjesto.
- Juričin je sudjelovala i na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika na kojem je osvojila 6. mjesto, naglasila je Danijela Vulin.
Učenik Marin Mlinarić je sudjelovao na natjecanju Lidrano u kategoriji novinarsko stvaralaštvo te je predložen za državnu razinu, zatim na je Županijskom natjecanju iz geografije gdje osvojio prvo mjesto te na Državnom natjecanju iz geografije drugo mjesto. Sudjelovao je i na Županijskom natjecanju iz matematike gdje je osvojio prvo mjesto te na Državnom natjecanju iz matematike gdje je osvojio 5. mjesto.
- Osim toga naš Marin drugu godinu zaredom sudjeluje na matematičkom natjecanju pod nazivom Hrvatska matematička olimpijada. Marine, ponosni smo na tebe jer predstavljaš našu općinu i školu na najbolji mogući način - znanjem, istaknula je Vulin.

Škola voća i povrća

Učenik Frane Meštrov je sudjelovao na Županijskom natjecanju iz fizike i hrvatskog jezika. Učenice Lea Jadrešin i Marija Tokić su sudjelovale na natjecanju za projekt »Škola voća i povrća« te osvojili besplatno voće za jedan dan u tjednu cijeloj školi i svim podružnicama OŠ Pakoštane za jednu školsku godinu, naglasila je Vulin.
Učenica Anđela Vukoja je sudjelovala na Županijskom natjecanju iz povijesti, učenica Matija Bašić je sudjelovala na Županijskoj smotri Lidrano u kategoriji novinarsko stvaralaštvo kao i učenik Vice Krpeta. Učenik Ivan Lacman je sudjelovao na Županijskoj smotri Lidrano u kategoriji literarno stvaralaštvo.
- Učenica Lori Sarić je sudjelovala na virtualnoj izložbi »Moj EU projekt« u sklopu »Dana otvorenih vrata EU projekata«. Učenik Duje Zelić je sudjelovao na Županijskoj smotri Lidrano u kategoriji literarno stvaralaštvo te na Državnom literarnom natječaju »Napiši pjesmu i osvoji bicikl« te osvojio 3. nagradu. Učenik Bartol Petrić je sudjelovao na Međunarodnom natjecanju Dabar iz informatilke i računalnog razmišljanja te je svrstan medu 10% najboljih u svojoj kategoriji, nabrojila je Vulin ove talentirane učenike koji su zaslužili sve pohvale i nagrade.

Nagrađeni mentori

Nagrade su dobili i mentori, zaposlenici Osnovne škole Pakoštane: prof. fizike Josip Cindrić, prof. povijesti Šime Labor, učiteljica razredne nastave Diana Švenjali, učiteljica u PŠ Vrana, prof. hrvatskog jezika Dijana Vukoja, prof. njemačkog jezika Nada Nekić, prof. hrvatskog jezika Ivana Galić i prof. geografije Anka Pavlović.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno