Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zbor »Zoranić« i Gradska glazba Zadar napokon pred publikom

05.07.2021. 11:42


Dva zadarska glazbena ansambla napokon su se vratila pred publiku koja ih je željno iščekivala godinu i pol.
U subotu navečer Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačko glazbenog društva »Zoranić« i orkestar Gradske glazbe Zadar održali su zajednički Open air koncert u atriju palače Cedulin čiji se ambijent bajkovito spojio s glazbom i omogućio nezaboravan doživljaj.
Zbor »Zoranić« i Gradska glazba ansambli su s dugom međusobnom suradnjom, a ovaj je koncert potaknut željom za javnim nastupima nakon duge stanke uzrokovane pandemijom tijekom koje nisu mogli djelovati.
Naglasili su da ove godine Gradska glazba Zadar slavi i svoj veliki jubilej – 150 godina djelovanja. Upravo je i ovaj koncert dio te velike proslave. Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo »Zoranić« djeluje 113 godina, a Mješoviti zbor najstarija je sekcija Društva koja okuplja amatere i zaljubljenike u zborsko pjevanje svih dobi.
Za ovu prigodu oba su ansambla bila pripremila bogat i zanimljiv program sastavljen od popularnih i prepoznatljivih skladbi domaćih i stranih autora. Kao solisti nastupili su Klaudio Krizman, Ivan Ive Županović, Nela Šarić, Mateja Miočić i Luka Šindija.
Zborom »Zoranić« dirigirao je Tomislav Košta uz klavirsku pratnju Ivana Štorića, a orkestrom je dirigirao Marino Perović.
Gost koncerta bio je Zagrebački orkestar ZET-a, osnovan 1927. godine, s kojima zadarska Gradska glazba uspješno surađuje, dok je voditelj koncerta bio Damir Granić.
U skladu s epidemiološkim mjerama, broj sjedećih mjesta bio je ograničen.