Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Giuliano održao prvi koncert na bibinjskoj Crljenici

Autor: Velimir Brkić

04.08.2008. 22:00
Giuliano održao prvi koncert na bibinjskoj Crljenici

Foto: Velimir BRKIĆ



Hitom s prošlogodišnje Dore “Pismom te ljubi milijun mandolina” 35-godišnji Splićanin Giuliano Đanić započeo je u noći s ponedjeljka na utorak, točno u 23.38 sati, svoj koncert na Sportskom centru Crljenica Bibinje u izgradnji.
Prvi koncert na SC Crljenica održan je u povodu obilježavanja Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 13. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja
Na SC Crljenica došlo je gotovo 2.000 Giulianovih fanova, Bibinjaca i njihovih gostiju. A usprkos nadasve kasnom početku koncerta među publikom je zasigurno bilo oko 1.500 djece, tinejđera i mladeži, posebice mladih obožavateljica. Dakako i određeni broj “kurjožastih” znatiželjnika koji su došli izvidjeti unutarnji izgled SC Crljenica u izgradnji ali i hoće li se poljuljati statika tribina pod visokim decibelima i nepreglednim mnoštvom raspjevanih i rasplesanih fanova. Međutim to uopće nije brinulo predstavnika izvođača radova Ljubu iz građevinskog obrta Kero Bibinje, koji je sve to sa smješkom promatrao iz prikrajka. Tribine, tvrdi, mogu izdržati i desetostruko više publike, i puno, puno više od toga.
Publika, naročito ona mlađa i ženskog spola, znala je gotovo sve Giulianove pjesme. A osim već navedene publika je uživala u pjesmama poput Prolaze dani, I sad opet dođe mi, Jugo, Kap po kap, Zovem prijatelje moje, Život si moj potrošila, Dobro mi došla stara ljubavi, (Daj) Ugasi žeđ, Kako ću volit to ludo more i mnogim drugim.
Bilo kako bilo, prvenstveno zahvaljujući agilnom općinskom čelništvu najmnogoljudnija općina u Zadarskoj županiji napokon ima reprezentativno mjesto za održavanje sportskih i kulturno-zabavnih događanja, suvremeni, višenamjenski sportski centar s tribinama sa 1.100 sjedećih mjesta i svim potrebnim sadržajima. Štoviše, na zapadnoj tribini visine od osam sjedećih redova bit će poslovni prostori, ugostiteljske i druge namjene te svečana loža. Sveukupna investicija prve faze rekonstrukcije SC Crljenica iznosi 2,3 milijuna kuna osiguranih u općinskom proračunu.