Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

KK Bokanjac: Potencijal za budućnost

Autor:

04.08.2008. 22:00
KK Bokanjac: Potencijal za budućnost


Mogli smo možda i proći skupinu da nismo dvije domaće utakmice sa Škabrnjom i Sukošanom, koje su bile do kraja u egalu, izgubili s minimalnom razlikom – kaže trener Mate Kanjer
U starom gradskom naselju Bokanjac  već nekoliko godina djeluje i košarkaški klub koji se natječe u županijskoj Ljetnoj ligi. Duga tradicija igranja košarke u našoj županiji nije zaobišla ni ovaj gradski predio. Pod trenerskom palicom pravog košarkaškog zagriženjaka Mate Kanjera, momčad je ove sezone pružala dobre partije, ali u skupini s dva favorita lige, Sukošanom i Škabrnjom nisu uspjeli proći u četvrtfinale.
– Mogli smo možda i proći skupinu da nismo dvije domaće utakmice sa Škabrnjom i Sukošanom, koje su bile do kraja u egalu, izgubili s minimalnom razlikom. Sad nam ostaje zauzeti što bolju poziciju u razigravanju od 8. do 15. mjesta – objašnjava trener Kanjer, ističući da u klubu što više minuta žele pružiti svojim mladim igračima.
– Kako je većina igrača iz mjesta, želimo pružiti našim mladim momcima priliku za igranje što više utakmica. Normalno da nam je zabava prvi motiv, no sportskih motiva ne nedostaje. Rezultat je mogao biti bolji, ali zadovoljni smo. Također bih istaknuo da su Bokanjani zainteresirani za naše nastupe, o čemu svjedoči velik broj publike koja nas je pratila na domaćim utakmicama.
Može li se s ovom momčadi napraviti korak više iduće sezone?
– Trebali bismo biti iskusniji i puno bolji nego ove sezone. Momčad ima potencijala. Istaknuo bih mladog Guzobada koji je prošao sve kategorije u KK Zadar, Brkovića iz Pet bunara. Centar Mrkić, 208 cm visok, prošao je američku sveučilišnu košarku. Ima tu dosta materijala koji je odličan za profesionalnu košarku, a kamoli za nas koji se okupimo samo ljeti.
Financiranje kluba?
– Bez pomoći Društva Bokanjac i predsjednika Tomislava Krizmana bilo bi nemoguće odraditi ne tako jeftinu ligu. Isplatilo se u svakom slučaju, jer smo odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica i stekli golemo iskustvo – zaključuje Kanjer.


KK Bokanjac
Sastav: Antonio Krizman, Krsto Pestić, Josip Rnjak, Ivan Bevanda, Josip Surjan, Zvone Brković, Marin Pulja, Lovre Guzobad, Dino Palčić, Mate Mrkić. Trener: Mate Kanjer.