Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mirisi Dalmacije namamili “rijeke” gostiju

Autor: Katarina Belić

04.08.2009. 22:00
Mirisi Dalmacije namamili “rijeke” gostiju

Foto: Sebastian GOVORČIN



Svake godine obavezno suprug i ja dođemo na feštu i uvijek je lijepo i pohvalno kada se nešto događa i kada je ovako “živo” i veselo u mjestu. Iako budu velike gužve uvijek sretnemo drage prijatelje i poznanike s kojima se kasnije nastavimo družiti i zabavljati do ranih jutarnjih sati, kazala je jedna mještanka
Mirisi pečene tune, daganje na buzaru, srdela i liganje na žaru namamili su “rijeku” turista, domaćih gostiju kao i posjetitelja iz susjednih mjesta, koji su se u kasnijim večernjim satima polako premještali prema obali u predio Loznica. Ipak, kao vrhunac čitave privlačke gastro punude oko koje se okupio veliki broj znatiželjnika bio je veliki kotao u kojemu su kuhari iz restorana Amico na tradicionalan način pripremali vrhunski riblji specijalitet – rižoto od plodova mora.
– Svake godine suprug i ja obavezno dođemo na feštu i uvijek je lijepo i pohvalno kada se nešto događa i kada je ovako “živo” i veselo u mjestu. Iako budu velike gužve uvijek sretnemo drage prijatelje i poznanike s kojima se kasnije nastavimo družiti i zabavljati do ranih jutarnjih sati, kazala je jedna od mještanki te nastavila sa svojom šetnjom do obližnjeg štanda s ribljim delicijama.
Time je glavna privlačka ljetna fešta – “Privlačka noć” tradicionalno započela, a dalje se nastavila bogatim glazbenim programom i dodjelom nagrada.
Ovakve večeri organizira TZ općine Privlaka, a sve s ciljem kako bi putem programa koji nudi, a to se odnosi na malo tradicionalnog, malo modernog i sve domaće (barem što se spize tiče), stranci i domaći gosti iz mjesta Privlaka, u kojoj provode svoje godišnje odmore, otišli sa što snažnijim dojmovima.
– Program će biti zanimljiv jer je večer otvorila naša privlačka ženska klapa Libar i KUD “Privlaka” kao predstavnici domaće i tradicionalne glazbe, a nakon toga gosti će se nastaviti zabavljati do kasnih jutarnjih sati koncertom Mile Hrnića. Nakon prvog dijela koncerta pripremili smo veliki vatromet nakon kojeg slijedi i dodjela nagrada za najljepši vrt koja je pripala Tomislavu Kurti iz Privlake. Tu su i nagrade za gosta godine koje odlaze u ruke Snježane Pulja i Bruna Zuccherinia iz Italije.
Također, svake godine nastojimo s ponekim drugačijim detaljom podići cijelu feštu na viši nivo i za sada smo vrlo zadovoljni. Kako odazivom ljudi, tako i njihovim reakcijama na organizaciju i cijelu feštu, kazala je Iva Zorić, direktorica Turističke zajednice općine Privlaka.