Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Svi u park

Autor: Matej Lordanić

04.08.2009. 22:00
Svi u park


Ovoga trenutka na pripremama očekujem Samaržiju, Humbolta, Duvnjaka, Brkljaču, Jeraka, Pešu, Buovca, Markića, Vučetića, Šimičevića, Merhara, Frankovića, Balenta, Cotu i Svorcinu te šest mlađih juniora. Razgovaramo s pivotima i nadamo se da ćemo uskoro nešto riješiti – kaže trener Roko Paleka
Rukometaši Zadar Slad Ice-creama u četvrtak 6. kolovoza započinju pripreme za novu sezonu. Posljednjih dana su u klubu zaposleni rješavanjem igračke križaljke i osiguravanjem pojačanja za novi pokušaj napada na prvo mjesto i ulazak u najviši rang domaće lige. Prošloga tjedna su se čekali odgovori Kristijana Brkljače i Ivana Buovca, prošlogodišnjih igrača Zadra. Trener Roko Paleka, koji će za dva dana povesti svoju momčad u pripreme, nadao se dolascima Danijela Duvnjaka i Šime Markića iz Biograda te Šime Humbolta koji je također nosio dres kluba iz Mocira. Probleme mu stvara jedino ozljeda Anđela Žeravice koji bi do studenog trebao biti izvan stroja.
– Prema informacijama kojima ja raspolažem, Brkljača i Buovac bi trebali ostati i očekujem ih na pripremama. Za sada možemo reći da su klub definitivno napustili Siniša Meštrić i Ivan Mijolović koji je potpisao za Karlovac. Tražimo kružnog napadača zbog ozljede Anđela Žeravice. Imamo neke kontakte i za nekoliko dana ćemo vidjeti što će se od toga realizirati. Žeravica je i dalje naš igrač i bili smo zadovoljni njegovim igrama, ali treba vidjeti u kakvom će se stanju vratiti. On je odličan igrač u obrani i u napadu, ali kao što sam rekao, on je trenutačno ozlijeđen i ne može igrati. Kada se on vrati vidjet ćemo kako stoje stvari, ali trenutačno tražimo novog kružnog napadača. U kontaktu smo s pet-šest pivota. Međutim, oni imaju fakultetske obveze u svojim gradovima. To nam predstavlja najveći problem – kaže Roko Paleka.
Ostali igrači, osim Meštrića i Mijolovića, koji su već napustili klub, bi trebali ostati u redovima Zadar Slad Ice-creama?
– Svi bi u principu trebali ostati. Ovoga trenutka mogu reći da na pripremama očekujem Samaržiju, Humbolta, Duvnjaka, Brkljaču, Jeraka, Pešu, Buovca, Markića, Vučetića, Šimičevića, Merhara, Frankovića, Balenta, Cotu i Svorcinu te šest mlađih juniora. Razgovaramo s pivotima i nadamo se da ćemo uskoro nešto riješiti. No, kao što sam rekao, oni imaju obveze na fakultetima u svojim gradovima, ali ja se nadam da ćemo nešto uspjeti “iskemijati”.
Spomenuli ste Humbolta, Markića i Duvnjaka koji su se i prije spominjali kao moguća pojačanja. Jesu li oni potpisali ugovore i tako definitivno postali novi igrači Zadar Slada?
– S Markićem smo se načelno dogovorili. Kroz nekoliko dana bismo trebali sve definirati. Nadam se pozitivnom raspletu. Ista je situacija s Duvnjakom. Oni će doći na pripreme. Tamo će se pojaviti i Humbolt. On je mene nazvao i rekao da će doći. Prema tome, ja pretpostavljam da se on dogovorio s klubom. Ja sam trener, ja ne dogovaram suradnju s igračima. Na meni je da kažem kakakv profil igrača meni treba, a onda je na Upravi da krene u pregovore s igračima.
Prvo okupljanje je planirano za danas?
– Pripreme započinju danas, a prvi put će se igrači okupiti u Perivoju Vladimira Nazora – završio je Paleka, a njegove riječi potvrdio je predsjednik Perislav Zrilić:
– Manje-više je sve dogovoreno s igračima, još se jedino trudimo oko pivota, ali nadam se da će i to uskoro biti riješeno. Nadam se da će ovogodišnja momčad uz pomoć novog sponzora, tvrtke Slad d.o.o., biti sposobna za najveće stvari – kazao je Zrilić.