Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Milan ponovno najbrže preko zadarskog kanala

04.08.2010. 22:00
Milan ponovno najbrže preko zadarskog kanala


Marin Milan, 16-godišnji Kaštelanin iz Kluba za daljinsko plivanje Split, pobjednik je 38. izdanja plivačkog maratona Preko – Zadar. Tradicionalnu dionicu (4,4 km) od rive u Preku do plivališta Kolovare Milan je danas isplivao za 55 minuta i 31 sekundu, čime se drugu godinu za redom okitio naslovom najbržeg u apsolutnoj kategoriji. Iako ove godine nije postavio rekord dionice (lani je plivao 51.43), mladi je maratonac na cilj stigao gotovo pet minuta ranije u odnosu na drugoplasiranog Slovenca Juša Veličkovića (1:00.25), odnosno Lovru Sorića iz HAPK Mladost koji je za plivačem iz Kranja zaostao 10 sekundi. 
– Čast mi je što sam drugu godinu za redom postao pobjednik, a zadovoljan sam i ostvarenim vremenom, posebno iz razloga što me cijeli prošli tjedan mučila viroza. Vidimo se i dogodine kada ću pokušati srušiti vlastiti rekord – kratko će slavodobitnik.
KPD Split i njegova 14 – godišnja uzdanica reprizirali su prošlogodišnji uspjeh i u ženskoj konkurenciji. Dina Levačić je s vremenom 1:03.59 dotakla cilj kao najbrža među pripadnicama ljepšeg spola i šesta u ukupnom poretku.
Ipak, prepune tribine bazena na Kolovarama s najviše su nestrpljenja iščekivale prve zadarske predstavnike.
Sat i tri minute nakon starta najprije su pozdravile Karla Vukića iz Plivačkog kluba Zadar (ukupno peti), a zatim i Niku Jurlinu, mladog vaterpolista Zadra koji se izborio za osmo mjesto u apsolutnoj kategoriji i treće u uzrastu plivača do 15 godina.
– Malo sam umoran, no ništa strašno. Iako su mi valovi i brodice povremeno znali raditi probleme, nisu me omeli na putu do dobrog rezultata – kaže perspektivni vaterpolist nakon što je dokazao da se odlično snalazi u još jednom vodenom sportu. 
S 13. i 14. mjestom Zadrane su uspješno predstavili i Josip Aralica iz Kluba daljinskog plivanja Donat (kateg. 40-49 godina), te Ivan – Antonio Bruno, 19-godišnji član PK Zadar. Filip Erceg (KDP Donat), Marko Burčul (PK Zadar) i Borna Dukić (PK Zadar) do Zadra su doplivali osvojivši 16., 17. i 18. mjesto u apsolutnoj kategoriji.
Uz dobru organizaciju maratona, Plivački klub Zadar mogao se pohvaliti i odličnim plasmanima u ženskoj konkurenciji. S isplivanih 1:13.06 Ira Jovančević bila je druga u kategoriji žena i 20. ukupno, a Petra Marković treća, odnosno 23..
Od 85 prijavljenih natjecatelja, dionicu je ove godine isplivalo 80 maratonaca (65 muškaraca i 15 žena). Najmlađi su bili: 10 – godišnja Petra Sabo iz PK Zadar i njen klupski kolega Marko Smrkinić, rođen 1998. godine. Najstariji pak, Zadrani Nikola Dellavia (1944.) i Silva Masnov (1971.).