Srbija: Zbog obljetnice "Oluje" prekinuto emitiranje programa HTV-a

Slika korisnika admin
Autor: 
FAH

Najveći kabelski operater u Srbiji KDS, u državnom vlasništvu, prekinuo je u četvrtak navečer od 20 sati bez obrazloženja reemitiranje prvoga programa Hrvatske televizije.

U tom terminu na HTV-u počeo se emitirati dokumentarni film "15 godina od Oluje", poslije čega je bio prijenos svečanosti obilježavanje Oluje iz Knina.

To nije prvi put da KDS isključuje program HTV-a u vrijeme kada se emitiraju sadržaji, bilo dokumentarni ili glazbeni, koji podsjećaju na događaje iz Domovinskoga rata.

Pored toga, program HTV-a nestaje s ekrana korisnika kabelske televizije i kada se emitiraju značajnije međunarodne nogometne utakmice, a ranije je ukidana i RTL televizija zbog emisije "Big Brother".

Takve postupke KDS je obrazlagao zaštitom autorskih prava tvrtki i televizija u Srbiji.

Obrazloženja za prekid reemitiranja programa HTV-a u vrijeme emitiranja dokumentaraca ili svečanosti u povodu Domovinskoga rata do sada nije bilo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika oči
i treba da ukine pojedine emisije HTV-a ,na htv se javno propagira neistina i mržnja pa bolje takve emisije ne prikazati kako nebi došlo do još većih tenzija opet gledajući s druge strane javnost treba da zna što se gdje dešava i kakve se vjesti plasiraju