Tijelima širom svijeta, duhom uvijek u Murvici

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Generacije Lučića okupljene pod (pred) jednim krovom

Obitelj je mjesto ljubavi i zajedništva, obitelj je stvarnost kroz koju čovjek izrasta u čovjeka. I to traje cijeli život, moto je pod kojim su se u restoranu „Komin" u Murvici 1. kolovoza 2010. susreli mnogobrojni potomci obitelji Lučić koji su se iz različitih razloga raselili po cijelom svijetu.

Prvi susret obitelji Lučić započeo je sv. misom u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u 11 sati koju je predvodio don Ivica Jurišić. U misnoj propovijedi istaknuo je vrijednost obiteljskog okupljanja i osjećaja obiteljskoj pripadnosti.

Svečana večera je započela u 18 sati u restoranu „Komin" u Murvici. Na večeri se je okupilo 80-ak LUČIĆA četiriju generacija. Prije večere napravljena je „milenijska fotografija" poznatog zadarskog laureata Foto Vjeke, također rođenog Murvičana iz obitelji SURAĆ.

Uz bogatu večeru prikazan je 30-minutni film o porušenoj Murvici i važnijim događajima u obitelji Lučić u zadnjih 80-ak godina. Podloga za film temeljila se na crno-bijelim fotografijama koje su se sačuvale u obiteljskim albumima nekolicine prisutnih.

U živahnim razgovorima upoznavali su se mlađi i stariji naraštaji. Stariji su se prisjećali i pričali kako se nekada živjelo u Murvici, a mladi naraštaji ponosno su govorili o svojim profesionalnim dostignućima i planovima za budućnost, o svojim potomcima (najbrojnija je obitelj sa šestero žive i zdrave djece koja živi u Murvici). Zabilježili smo najstariju Lučićku koja ima 92 godine (baba Slavka), a najmlađa je taj dan imala samo 11 dana (mala Kate).

Današnja generacija Lučića pretežno živi u Švedskoj, Njemačkoj, Italiji, Austriji, Sloveniji i širom Hrvatske. Zaposlena je u različitim profesijama, od čuvara kraljevske obitelji do igrača nogometne reprezentacije, od hrabrih branitelja domovinskog rata do uspješnih poduzetnika privatnika, od vrijednih studenata do vrijednih radnika.

Za tu prigodu napravljeno je i obiteljsko stablo koje će se ažurno dopunjavati tokom godine. Izmijenile su se elektroničke adrese, telefoni i ostali kontakti prisutnih. Predlagale su se nove aktivnosti za ponovni susret dogodine, koji je najavljen za 31. srpnja 2011. Prisutni su se složili da bi takvo okupljanje postalo obiteljska tradicija i obiteljski blagdan Lučića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno