VIDEO I FOTOGALERIJA: Moto defile od Zadra do Knina okupio 30-ak bajkera, među njima i jedan Rus

Slika korisnika valentinam
OD BRANIMIRA DO ZVONIMIRA
Na put dug stotinjak kilometara biciklisti, njih šezdesetak, krenuli su već oko šest sati ujutro, dok su se motociklisti na Branimirovoj obali u Zadru okupili nešto kasnije te se prema Kninu uputilo tridesetak motora
Marija KOŽUL
Nek' hrvatski se barjak vije...

Zadarski motociklisti, članovi Moto kluba Beštije i prijatelji, te biciklisti, članovi Biciklističkog kluba Zadar i prijatelji, ušli su oko podne u Knin. Uspješno je tako završen još jedan tradicionalni moto defile "Od Branimira do Zvonimira" i biciklistički maraton Zadar - Knin "Put Oluje, put vjetra" koje ova dva kluba, zajedno sa Zadarskom županijom, tradicionalno organiziraju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Na put dug stotinjak kilometara biciklisti, njih šezdesetak, krenuli su već oko šest sati ujutro, dok su se motociklisti na Branimirovoj obali u Zadru okupili nešto kasnije. Prema Kninu se uputilo tridesetak motora, a zanimljivo je da je osim "domaćeg" Francuza, člana zadarskih Beštija, u koloni bio i jedan Rus te jedan Bosanac pa je ove godine defile dobio i međunarodni karakter.

- Tko god želi, tko god može na dva kotača, nije bitna snaga ni veličina motora bitna je samo volja. Ja sam hrvatski branitelj i taj spomen, na neka moja sjećanja, plus prijatelje koje sam izgubio, koji su se borili i koji su izgubili život za ovu državu, to je jedan pomiješani osjećaj tuge i ponosa, više ponosa nego tuge, eto, veliko srce, rekao je prije polaska u Knin, o samom defileu i gesti koju tim defileom pokazuju, Alen Vimer, predsjednik MK Beštija za Radio Zadar.

Motoristi i biciklisti sastali su se pred ulaskom u Knin kako bi mogli zajednički ući u grad, kao i svake godine, gdje tradicionalno sudjeluju u proslavi Dana pobjede i obljetnice VRO "Oluja".

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1.5 (2 glasova)