Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

VIDEO I FOTOGALERIJA: Moto defile od Zadra do Knina okupio 30-ak bajkera, među njima i jedan Rus

05.08.2018. 14:44
VIDEO I FOTOGALERIJA: Moto defile od Zadra do Knina okupio 30-ak bajkera, među njima i jedan Rus


Zadarski motociklisti, članovi Moto kluba Beštije i prijatelji, te biciklisti, članovi Biciklističkog kluba Zadar i prijatelji, ušli su oko podne u Knin. Uspješno je tako završen još jedan tradicionalni moto defile "Od Branimira do Zvonimira" i biciklistički maraton Zadar – Knin "Put Oluje, put vjetra" koje ova dva kluba, zajedno sa Zadarskom županijom, tradicionalno organiziraju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.
Na put dug stotinjak kilometara biciklisti, njih šezdesetak, krenuli su već oko šest sati ujutro, dok su se motociklisti na Branimirovoj obali u Zadru okupili nešto kasnije. Prema Kninu se uputilo tridesetak motora, a zanimljivo je da je osim "domaćeg" Francuza, člana zadarskih Beštija, u koloni bio i jedan Rus te jedan Bosanac pa je ove godine defile dobio i međunarodni karakter.
– Tko god želi, tko god može na dva kotača, nije bitna snaga ni veličina motora bitna je samo volja. Ja sam hrvatski branitelj i taj spomen, na neka moja sjećanja, plus prijatelje koje sam izgubio, koji su se borili i koji su izgubili život za ovu državu, to je jedan pomiješani osjećaj tuge i ponosa, više ponosa nego tuge, eto, veliko srce, rekao je prije polaska u Knin, o samom defileu i gesti koju tim defileom pokazuju, Alen Vimer, predsjednik MK Beštija za Radio Zadar.
Motoristi i biciklisti sastali su se pred ulaskom u Knin kako bi mogli zajednički ući u grad, kao i svake godine, gdje tradicionalno sudjeluju u proslavi Dana pobjede i obljetnice VRO "Oluja".