Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

DAN POBJEDE Plenković: Briga o braniteljima jedna od ključnih zadaća Vlade

05.08.2019. 10:38
DAN POBJEDE Plenković: Briga o braniteljima jedna od ključnih zadaća Vlade


Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da je jedna od ključnih zadaća Vlade briga, trajna skrb i poboljšanje položaja hrvatskih branitelja u društvu, istaknuvši da bez njih ne bi bilo slobode i demokracije koju imamo danas.
Predsjednik Vlade nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi istaknuo je da su državni dužnosnici u govorima zajednički poslali poruku da slobode, demokracije, države koju danas imamo ne bi bilo bez žrtve hrvatskih branitelja.
“Stoga je briga, trajna skrb za njih te poboljšanje njihova položaja jedna od ključnih zadaća”, zaključio je.
Najavio je i kako će predsjedanje Europskom unijom biti posvećeno hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima i njihovoj žrtvi za slobodu domovine.
Upitan o komentarima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je jučer izjavio da se Oluja ne bi dogodila da je bilo solidarnosti, premijer je kazao da moderna Hrvatska želi urediti svoje odnose sa susjednim zemljama.
“Današnja moderna Hrvatska, koja cijeni prošlost ali isto tako gleda i budućnost, ima i političke volje i snage za uključivanje svih hrvatskih manjina i poštivanje svih njihovih prava sukladno našim zakonima i međunarodnim dokumentima. Moderna Hrvatska svjesna svoje snage i svog međunarodnog položaja želi urediti svoje odnose sa susjednim državama i očekuje da se prava hrvatskih manjina poštuju na jednak način kao što ih mi štitimo ovdje u Hrvatskoj”, izjavio je.
Premijer je komentirao medijska nagađanja da bi Tomislav Karamarko danas u Kninu mogao objaviti svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a.
Plenković je istaknuo da je o tome čuo jedino u medijima te je poručio da je Hrvatska demokratska, slobodna zemlja, u kojoj se svako pozicionira na svoj način.
“Svatko može u Hrvatskoj, pa i u HDZ-u, izraziti svoje ambicije”, izjavio je.