AKTIVNO ZA ZDRAV GRAD Projekt namijenjen biciklističkim i odbojkaškim aktivnostima vrijedan 1,4 milijunan kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
U Benkovcu u tijeku animiranje djece i mladih za sport
Nakon održane biciklističke utrke za mlade imamo čak 30-ak pristupnica za novoosnovani Biciklistički klub Benkovac. Sve veća je i zainteresiranost djevojaka za odbojkom u benkovačkom odbojkaškom klubu. Aktivnosti se provode bez naplate, potrebna je samo dobra volja i želja za učenje, kazao je prof. Šime Bolić iz Posedarja, voditelj projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac
Velimir BRKIĆ
Projekt "Aktivno za zdrav grad" uključit će mlade u sportske aktivnosti

U sklopu projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac, održana su dva sportsko-rekreacijska događaja, biciklijada za djecu i odbojkaški turnir za dvojke.

- Na trgu Franje Tuđmana u Benkovcu organizirana je biciklijada, dječja utrka. Obilježili smo stazu u parku pored trga i krenuli s utrkom. Natjecatelji su se utrkivali po kategorijama. Ukupno je nastupilo 16 natjecatelja, a svi su svojim nastupom i zalaganjem zaslužili medalju i prigodni poklon, kazao je prof. Šime Bolić iz Posedarja, voditelj projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac.

Osim što je opuštajuća i zabavna, a u ove vruće dane nas pritom ugodno hladi, kaže on, vožnja biciklom je nedvojbeno i zdrava.

- Vožnja biciklom je sve popularniji oblik rekreacije i jedna je od rijetkih sportskih aktivnosti koja se može prilagoditi načinu života, navikama, interesima i potrebama. Voziti bicikl možete u svakoj životnoj dobi, od djetinjstva do starije dobi i to tempom koji vama najviše odgovara, naglasio je Šime Bolić koji je i predsjednik novoosnovanog Biciklističkog kluba Benkovac.

Razonoda, rekreacija, edukacija

Na novouređenim terenima na Baricama održan je odbojkaški turnir za dvojke. Zbog mogućih ozljeda turnir se održao na travnatom terenu, ukupno je nastupilo 12 ekipa.

- Okupio se veliki broj gledatelja koji su uživali u kvalitetnim nastupima mladih sportaša. Ukupne pobjednice turnira su članice prve postave Odbojkaškog kluba Benkovac, Leonarda Radas i Lorna Tepsa, kazao je Bolić.

U sklopu projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac nastavljaju se aktivnosti animiranja djece i mladih za biciklizam i odbojku.

- U tijeku su pripreme za edukacije o koristi sportske rekreacije koje će predvoditi kineziolozi i doktori medicine, najavio je Bolić.

Treninzi u biciklističkom i odbojkaškom klubu započet će početkom nove škole godine, početkom rujna.

- Projekt Aktivno za zdrav grad - Benkovac namijenjen odbojkaškim i biciklističkim aktivnostima vrijedan je 1.379.574 kune i sufinanciran u 100-postotnom iznosu sredstava, kazao je Bolić.

Projekt je apliciran na Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali koji se provodi u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovaca vrijednog 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoja (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF).

Samo dobra volja

- S jedne strane je potpisan ugovor od Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s druge strane Odbojkaškog kluba Benkovac, navodi Bolić, tajnik u OK Benkovac, udruzi koja se bavi športskom obukom djece i mladih na području grada Benkovca.

- Navedeni projekt je krenuo je 7. travnja 2020. i traje 24 mjeseca, do početka travnja 2022. godine.

Projekt zapošljava troje ljudi, voditelja projekta te dva trenera odbojke i biciklizma.

- Također će četvero ljudi s benkovačkog područja završiti stručni program za dobivanje licencije za trenera odbojke i biciklizma te će Benkovac imati školovane trenere i kad završi projekt, naglasio je Bolić.

Aktivnosti su namijenjene za osobe mlađe od 25 godina te stručnjacima koji rade sa ciljanom skupinom.

- Nakon održane biciklističke utrke za mlade posebno raduje čak 30-ak pristupnica za novoosnovani Biciklistički klub Benkovac. Sve veća je i zainteresiranost djevojaka za odbojku u benkovačkom odbojkaškom klubu, reći će Bolić.

- Aktivnosti se provode bez naplate za sve sudionike. Potrebna je samo dobra volja i želja, zaključio je Bolić.


DVIJE GODINE SPORTA

Projekt Aktivno za zdrav grad - Benkovac sufinanciran je u 100-postotnom iznosu. Apliciran je na Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali koji se provodi u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovaca vrijednog 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF). Traje od 7. travnja 2020. i traje 24 mjeseca, do početka travnja 2022. godine

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika SandraPusicac
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.