Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

MALONOGOMETNI TURNIR POLAČA 2020. Benkovčani osvojili Polaču

05.08.2020. 09:38


POLAČA – Mladići iz momčadi Uganda iz Benkovca pobjednici četvrtog malonogometnog turnira Polača 2020. odigranom na igralištu OŠ Franka Lisice, a nastupili su igrači rođeni od 2003. do 2005. godine. Mali nogomet je svih sedam dana pokazao je svu svoju draž. Bilo je niz atraktivnih poteza, zgoditaka i obrana vratara, a u mladenačkom žaru i pogrešaka i propuštenih prigoda. Zbog koronavirusa ili tko zna zbog čega nedostajao tek veći odaziv publike. Ekipa Vjekoslava Zagorca turnir je organizirala gotovo besprijekorno uz pomoć Općine Polača, potom tvrtki Plodine, Guste Biograd, Amy Biograd, Ljekarne Kaštel Farm i drugih sponzora. Tako su mladići tijekom turnira imali za degustaciju preko 100 pizza, sedam torti i »brdo »kolača te sokova. Ni onim starijima nije nedostajalo osvježavajućih pića. Dakako sve besplatno. Lijepe su bile i novčane nagrade, za prvo mjesto tri tisuće kuna, za drugo dvije tisuće, za treće tisuću kuna, a za četvrto 500 kuna, uz pehare i medalje za sve koji su došli do polufinala.
Odlično finale donijelo je čvrst nogomet, pravu poslasticu za oko 150 gledatelja. Sudački benkovačko-polački dvojac, Kulaš i Bobanović, poput profesionalaca odrađuje svoj posao. Od početka krenulo se u brzom tempu prema naprijed, obrane su na sto čuda, a usprkos inflaciji zgoditaka vratari su svojim čudesnim obranama obilježili finalnu utakmicu. U sustavu 5+1 igrač mladići gotovo lete po asfaltnom igralištu. Momčad Fast food, igrači iz Čiste Velike u petoj minuti dolaze u vodstvo, Antonio Perković s oko sedam metara loptom pogađa rašlje nemoćnog Gabriela Vukančića. A onda se mladićima iz benkovačke Ugande sve otvorilo, lukavi Martin Čirjak već u šestoj minuti iz ničega zabija zgoditak za prepričavanje. Razigrao se David Kolić, filigranski je u 9. minuti pronašao Leonarda Pejića za vodstvo Benkovčana da bi u 11. minuti postigao zgoditak za 3:1. Samo minutu potom Kolić još jednom zabija zgoditak, a onda se u završnici svojim trećim zgoditkom za konačni rezultat 6:3, promovirao u junaka finala te se zasluženo našao u kolopletu sreće mladih Benkovčana. Za treće mjesto Torovi iz Biograda na Moru su s 4:3 nakon velike borbe, srčanosti i dramatičnosti bili bolji od domaćina Polače. Pehare i medalje dodjeljivali su legende nogometa u Polače, dok je glazbu puštao Marko Bobanović Poštar koji je bio i u ulozi voditelja.


Finale
UGANDA                            6
FF POPAJ                            3
Igralište OŠ Franka Lisice. Gledatelja 150. Suci: Srećko Kulaš (Benkovac) i Dinko Bobanović (Polača). Strijelci: 0:1 A. Perković (5’), 1:1 Čirjak (6’), 1:2 Pejić (9’), 1:3 Kolić (11’), 1:4 Kolić (12’), 2:4 Pejić (17’), 2:5 (Filipović (19’), 3:5 Škarić (33’), 3:6 Kolić (40’).
UGANDA: Gabriel Vukančić, Leonardo Pejić, Ivan Viduka, Ivan Katuša, Josip Baturina, David Kolić, David Filipović, Lovre Lončar, Dominik Dražina, Nikolas Brkljača, Martin Čirjak, Josip Župan. Voditelj: Roko Anić.
FAST FOOD POPAJ: Matej Majić, Luka Crnoja, Tome Škarić, Roko Šunjerga, Antonio Perković, Josip Perković, Franko Morić, Branimir Štorić, Karlo Morić, Jure Pejić. Voditelj: Tomislav Perković.


Najbolji
Vratar: Gabriel Vukančić (Uganda)
Strijelac: Mateo Mitrović (Torovi)