Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SLAGANJE ROSTERA Perić: Za Špralju je vrlo izgledno da neće više igrati

05.08.2020. 19:04


Iako su mnogi njihovi konkurenti u HT Premijer ligi već zapojasali s pripremnim razdobljem u redovima zadarskog prvoligaša Sonik-Puntamike očekuju prvu prozivku s novoustoličenim trenerom Hrvojem Vlašićem tek sljedećeg tjedna. Razloga za neku žurbu ni nema jer je do početka nove sezone još šest tjedana, a po riječima sportskog direktora zeleno-bijelih Pere Perića potrebno je neko vrijeme kako bi se oformio seniorski kadar za novu sezonu. Od igrača koji su prošle sezone pod vodstvom Šime Kraljevića uspješno brodili hrvatskom elitom ostat će tek nekolicina njih. Od iskusnijih Vlašić može računati na Dina Palčića i Tea Petanija dok je pod ugovorom ostao Tomislav Cvitković te mladi igrači poput beka-šutera Filipa Jošića i razigravača Vite Barbaroše.
– Kroz ovaj tjedan smo započeli s radom u dvorani Jazine, ali tek s našim juniorima i u toj skupini mladih igrača tražit ćemo one koji će se pridružiti seniorskom sastavu. Trener Vlašić bi trebao povesti pripreme sljedeći tjedan i u hodu će popunjavati roster s novim igračima. Od lanjskog sastava sigurna su četvorica igrača: Palčić, Petani, Cvitković i Jošić dok je vrlo blizu ostanku i Vito Barbaroša. Tu bazu nadogradit ćemo s nekoliko naših juniora i s novim igračima koje ćemo nadamo se uspjeti dovesti tijekom prvog dijela priprema – kazao je Perić koji je potvrdio da ipak dres Puntamičana neće naredne sezone nositi veteran Šime Špralja.
– Kad je riječ o Špralji vrlo je izgledno da on ipak neće više igrati tako da ćemo pod košem tražiti neko drugo rješenje. No, svi ti nekakvi detalji vezani za igrački kadar iskristalizirat će se u narednom razdoblju, a sigurno će velikog utjecaja u svemu tome imati i mišljenje stručnog stožera na čelu s trenerom Hrvojem Vlašićem i njegovim pomoćnikom Stipom Kulišem – kazao je za kraj Perić.
Dugu stanku bez utakmica igrači su pokušali nadomjestiti nastupom na zadarskoj Ljetnoj ligi gdje je najdalje dogurao David Matulina, član Smiljevca, kojeg očekuje nastup u polufinalu. Bez borbe za pobjedničko postolje ostali su: Dino Palčić i Šime Špralja (Bokanjac), Vito Barbaroša i Ivan Bašić (Mornarica Kampo Kaštelo), Petar Petković i Nikola Lukić (Plovanija), Šime Keserović i Tomislav Cvitković (Sabunjar Privlaka), Teo Muženjak i Rio Kraljević (Zaratini Foša), Luka Peričin (Kukljica) te Niko Manojlović (Maslina).


Kadeti žele u Jedinstvenu ligu
Sportski direktor Sonik-Puntamike potvrdio je da je jedan od važnijih ciljeva što se tiče mlađih uzrasnih kategorija kluba osiguravanje plasmana kadetske selekcije u Jedinstvenu ligu. Lani su kadeti Puntamike predvođeni trenerom Rokom Jurlinom ostvarili pravo na nastup u Jedinstvenoj ligi preko pozivnice i tada se odlučilo kaliti mlađe kadete (2004. godište) pa su nerijetko znali gubiti utakmice s visokim razlikama. Ove sezone je plan plasirati se preko regionalnog natjecanja te bi u tom slučaju sigurno bili konkurentniji nego lani.
– Jedinstvena kadetska liga počet će u prosincu, a do tada imamo mogućnost ostvariti plasman preko natjecanja koje ćemo igrati u sklopu regije Jug. Tri najbolja sastava osigurat će plasman tako da nam je želja ove sezone izboriti ulaz u ligu na terenu, a ne preko pozivnice. Sigurno da u to polažemo objektivne nade jer nam je kadetska generacija sada al pari s ostalim klubovima što nije bio slučaj prošle sezone kad smo igrali s godinu dana mlađim dečkima u odnosu na ostale sastave – kaže Perić.