Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izaslanstva odala počast poginulima za slobodu domovine

05.08.2021. 07:01


Na području Zadarske županije svečano obilježavanje 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja ‘95. započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar.
Nazočna izaslanstva, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ratnih postrojbi sudionica VRO OLUJA, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ministarstva obrane RH, Zadarske županije koju je predvodio župan Božidar Longin, Grada Zadra s gradonačelnikom Brankom Dukićem i političkih stranaka, podsjetila su na važnost koju VRO OLUJA ‘95. ima u bliskoj hrvatskoj povijesti stvaranja slobodne i samostalne domovine.
Ovom prigodom svi su se prisjetili teških, ali ponosnih dana te odali počast svima onima koji su nesebično darovali najvrjednije što su imali, svoje živote, za slobodu naše domovine.
Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO Oluja nastavit će se danas svetom misom u katedrali svete Stošije u 11 sati, a u 10 sati s Branimirove obale u Zadru kreće tradicionalni moto-defile Zadar-Knin »Od Branimira do Zvonimira« koji se realizira u suradnji sa zadarskim motociklističkim klubom »Beštije«.