Osobe s poremećajem iz spektra autizma računaju na Udrugu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Umjesto Ante Armaninija - Ana Šare
Sastat ćemo se sa članovima Upravnog odbora te se nadamo kako ćemo zajedničkim snagama osmisliti još kvalitetniji i sadržajniji program udruge, istaknula je Šare
Osobna arhiva
Ana Šare, predsjednica Udruge za autizam Zadar

Dugogodišnji predsjednik Udruge za autizam Zadar, Ante Armanini te njegovo dvoje potpredsjednika nedavno su podnijeli ostavke na svoje funkcije, a nakon izvanredne izborne skupštine Udruge na autizam Zadar, na njihove su pozicije izabrane Ana Šare, kao nova predsjednica Udruge, te Ana Tomašević i Doris Bailo kao potpredsjednice.

Zahvala prethodnicima

Nova nam je predsjednica kazala kako je dosadašnje vodstvo udruge u svojem mandatu učinilo mnogo toga dobroga za svoje članove.

- Kontinuirano su upozoravali na probleme osoba s poremećajem iz spektra autizma, te preprekama s kojima se u našem društvu ne susreću samo oni, već i njihove obitelji. Zahvalni smo im na njihovom trudu i zalaganju za prava osoba s poremećajem iz spektra autizma. Ciljevi i interesi udruge i dalje su isti i uvijek jasni, a to je maksimalno poboljšati svakodnevicu osobama s poremećajem iz spektra autizma te kontinuirano upozoravati na društvene i zakonske manjkavosti, kazala je Šare i dodala kako će novo vodstvo udruge nastojati omogućavati najbolje za svoje članove, kroz udrugu i zajedništvo članova.

- Prijašnje je vodstvo udruge odlučilo da je vrijeme da štafetu predaju drugima te im zahvaljujemo na dosadašnjim uspjesima, poručila je Šare i naglasila kako će Udruga za autizam Zadar uvijek biti zajednica otvorena svima koji žele pomoć i koji žele podići svijest o svakodnevici i problemima s kojima se suočavaju osobe s poremećajem iz spektra autizma i njihove obitelji.

Zajedno za isti cilj

- Početak nove odgojne i školske godine je pred vratima te je na nama da osmislimo novi plan i program djelovanja i plan aktivnosti za sljedeće razdoblje. Sastat ćemo se sa članovima Upravnog odbora i nadamo se kako ćemo zajedničkim snagama osmisliti još kvalitetniji i sadržajniji program udruge, istaknula je Šare.

Za kratki smo komentar upitali i novu potpredsjednicu udruge Doris Bailo, koja istovremeno obnaša i ulogu predsjednice udruge Cukrići.

Bailo nam je kazala kako je prijašnje vodstvo udruge ulagalo maksimalne napore da što bolje prezentira sliku života osobe s poremećajem iz spektra autizma, te probleme s kojima se njihovi najbliži svakodnevno suočavaju.

- Članovi naše udruge često se nemaju kome drugome obratiti osim Udruzi, tako da im je vodstvo udruge stalno na raspolaganju, što može biti jako stresno. Pozitivni pomaci i utisci koje je bivše vodstvo udruge nama ostavilo u nasljeđe, temelji su na kojima ćemo graditi daljnju reputaciju i plan rada udruge, kazala je Bailo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno