Nezadovoljstvo u "kolijevci" Interspara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
interspar
Tomislav JERAK
Što se tiče plaćanja prekovremenih sati, u Sparu tvrde da se tu strogo drže zakona

Kriza i recesija  koje su našu zemlju zahvatile  još prije dvije godine čini se  da nisu zaobišle ni tvrtke koje, barem naizgled, jako dobro posluju, a danak plaćaju  radnici. Tako tvrde zaposlenici trgovačkog centra Interspar u Zadru (podaci poznati  redakciji) koji su nam se  požalili na sve teže uvjete  rada i nagomilano nezadovoljstvo zbog sve češćeg  kršenja njihovih Kolektivnim  ugovorom zajamčenih prava.

- Nezadovoljstvo se nakuplja već duže vrijeme, ali se  nitko ne usudi otvoreno o  tome progovoriti jer se već  dva mjeseca spominje kako  bi u rujnu uz sezonce mogli  dobiti otkaze i neki drugi radnici kao tehnološki višak.  Situacija je jako teška, većina  nas živi na rubu egzistencije i  nitko si ne može priuštiti otkaz. Zato šutimo, a poslodavac i naši nadređeni to jako  dobro koriste - kažu predstavnici zaposlenika Interspara žaleći se još i na neplaćene prekovremene sate i  rad blagdanima i praznicima.

Njima je Kolektivnim ugovorom zajamčena dnevnica  za rad blagdanima, no u praksi se to, tvrde, ne poštuje.  Napominju da im se isti iznos  isplaćuje za jedan i tri  odrađena blagdana i praznika, a žale se i na neljudska  postupanja poslovođa koji ne  poštuju njihov privatni  život.

Šute u strahu od otkaza

- Imamo situacije da se u 17  sati zove ljude (u njihovo slobodno vrijeme) da moraju  doći sutradan raditi devet sati i to bez obzira kakve tko od  njih ima planove. To je zadiranje u privatnost. Štede na  ljudima i onda iskorištavaju  nas koji smo zaposleni zato  što znaju da smo ovisni o  plaći pogotovo dok traje kriza. Očekuju da svoj život podredimo Sparu, a mi smo na  to zapravo prisiljeni ako želimo zadržati posao. Pogotovo  oni koji imaju malu djecu ili  su samohrani roditelji - kažu  predstavnici Intersparovih  zaposlenika najavljujući da  će već sljedeći tjedan o svemu  obavijestiti Sindikat.

Iz uprave Spara, međutim,  tvrde da situacija nije tako  dramatična kakvom ju predstavnici zaposlenika predstavljaju.

- Kontaktirala sam i provjerila navode anonimnih djelatnika kod voditelja centra,  naše kadrovske službe te sam  obavila nekoliko neformalnih razgovora s djelatnicima  u Zadru. Što se tiče plaćanja  prekovremenih sati, Spar se  tu strogo drži zakona. Svi  prekovremeni se evidentiraju, a onda se obračunavaju na  plaći. Često imamo radne inspekcije gdje smo dokazali da  sve plaćamo u skladu s Kolektivnim ugovorom i Zakonom o radu - rekla nam je  Nives Fett, asistentica u Sparovu marketingu zadužena i  za odnose s javnošću, ističući  da Spar upravo navedenim  problemima posvećuje  vrlo  veliku pozornost i to ne samo  zbog zakonskih obveza, već i  zbog toga što su duboko  svjesni financijske krize.

- Znamo koliko je svaka  kuna važna svima, pa tako i  našim djelatnicima - kaže  Fett, nadovezujući se na navode radnika o zadiranju u  njihovu privatnost.

- Što se tiče objede da ih  pozivaju nakon radnog vremena i da ih se uznemirava  pa čak na neki način i prisiljava da dođu raditi, moram  se pozvati na Kolektivni ugovor koji kaže da je poslodavac  o hitnom prekovremenom  obvezan zaposlenika izvijestiti najkasnije jedan dan unaprijed, osim u slučaju prijeke  potrebe koja se nije mogla  predvidjeti. Ponekad se događaju situacije da netko od  djelatnika izostane s posla  zbog bolesti ili se pokaže potreba za većim brojem radnika. Ali to su doista rijetke  situacije, no i tada se djelatniku ostavlja mogućnost  da ne prihvati poziv - pojašnjava Fett, napominjući  da postoji sasvim suvislo  opravdanje za smanjenje broja radnika na koje se zaposlenici žale.

Probleme će rješavati  Uprava i Sindikat

- Ako su mislili na smanjenje broja djelatnika, preko  ljeta se zapošljava određeni  broj djelatnika na određeno  vrijeme. To je uobičajena  praksa svih trgovačkih kuća i  prilikom zapošljavanja djelatnici su upoznati s planovima - kaže Fett, napominjući da se nerijetko događa i  obrnuta situacija - da se nekog sezonca uzme u stalni  radni odnos. Fett napominje  da je zadarski Interspar prvo  prodajno mjesto u Hrvatskoj  tog trgovačkog centra, ističući da je upravo zadarska  ekipa školovala većinu djelatnika za nove Interspar hipermarkete.

- Zadar je 'kolijevka' Spara.  Trgovina je inače grana privrede u kojoj je najveća fluktuacija djelatnika, ali bez  namjere da se branimo, moramo napomenuti da je kod  nas ta stopa vrlo mala, a u  zadarskom Intersparu i nakon šest godina imamo većinsku ekipu koja je otvorila prvi  hipermarket - ponosno je istaknula Fett, napominjući da  su u upravi Spara spremni o  svim problemima razgovarati  sa svojim zaposlenicima. Takav nastavak ove priče, naime, mogao bi uslijediti već  idući tjedan, a uime zaposlenika pregovaračku ulogu  preuzet će Sindikat.

- Sljedeći tjedan mi imamo  zakazan sastanak sa zaposlenicima Interspara. Povod je  imenovanje novog sindikalnog povjerenika jer to već tri  mjeseca više nije Anita Pokrajac. Razgovarat ćemo o  svim problemima, a nakon  toga sve te probleme mi ćemo  pokušati riješiti pregovorima  s Upravom. Sindikat će zasigurno učiniti sve da otpuštanja ne bude jer Interspar jako dobro posluje, a  pobrinut ćemo se da se poštuju prava radnika zajamčena  Kolektivnim ugovorom i Zakonom o radu - najavio je  Vedran Uranija, sindikalni  povjerenik SSSH.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika monika
a poslje rata bila BILA i bilo dobro. konzum i plodine su super za mene. a velike hipermarkete meni se ne svidaju. a budete imali problema svi zaposlenici. take je u velikih hipermarketa-malo plati novca, puno vremena u posao, radite svakom nedjelom, a klijent je jako vazan. a ja bi htjela ovakih malih ducana i hrana bez konservanta.....

Monika