Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Otac maloljetne Biograđanke prijavljen zbog ilegalnog posjedovanja oružja

04.09.2011. 22:00
Otac maloljetne Biograđanke prijavljen  zbog ilegalnog posjedovanja oružja


Policija je nakon četverodnevne istrage i ispitivanja djevojke koja je u srijedu na noć u Biogradu pokušala počiniti suicid, propucavši se neregistriranim pištoljem kroz rame, utvrdila da je vlasnik malokalibarskog pištolja njezin otac nakon čega je on prekršajno prijavljen


Nakon četverodnevne istrage policija  je podnijela optužni prijedlog zbog posjedovanja ilegalnog oružja protiv oca  maloljetne Biograđanke  koja se u srijedu, 40 minuta  iza ponoći, propucala kroz  lijevo rame.
Malokalibarski pištolj s  kojim je 16-godišnjakinja  pokušala suicid u parku na  Trgu hrvatskih velikana,  podsjetimo, nije bio registriran, a njezin otac priznao je da ga posjeduje još iz  vremena Domovinskog rata te da ga je držao u ormariću u svom kafiću u  Biogradu. Dan nakon tragedije koja je zadesila njegovu obitelj on je, također  izjavio kako nije znao da  njegova kći, koja mu je tijekom ljeta pomagala u kafiću uopće zna za njega, a  još manje da bi mogla posegnuti za njim.
U obavijesnom razgovoru koji su policajci s djevojkom obavili u petak na  odjelu JIL-a u zadarskoj  bolnici, gdje se oporavlja  nakon operativnog zahvata  kojim joj je uklonjen metak  iz lijevog ramena, kako  neslužbeno doznajemo  djevojka je ispričala da je  ocu ukrala pištolj te se propucala zbog propale ljubavne veze s četiri godine starijim mladićem s kojim je  imala burnu trogodišnju  vezu.
Djevojku je, podsjetimo,  na klupi u parku na Trgu  hrvatskih velikana u Biogradu pronašao policajac u  redovnoj službi, a kraj nje  je pronađen i pištolj. Metak  koji joj je prošao svega centimetar pokraj srca ugrozio  joj je život, no nasreću, ona  uspješno se oporavlja, a kako doznajemo u OB Zadar,  njezino je stanje sada stabilno.