Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Policija traga za “veselom ekipom” koja je vlakić parkirala u more

04.09.2011. 22:00
Policija traga za  “veselom ekipom” koja je  vlakić parkirala u more


– Razuzdana ekipa mladih Zadrana u nedjelju oko četiri sata noćni je provod htjela završiti vožnjom turističkim vlakićem koji je bio parkiran kod Gradskog mosta. Stavili su ga u pogon i krenuli put trajektnog pristaništa, no u susret im je naišla policija pa su se razbježali. Vlakić je završio na morskom dnu, a osam mladića u “marici”


Zbog sumnje da su u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, s parkirališta nedaleko Gradskog mosta na Liburnskoj obali ukrali vlakić za prijevoz turista, zadarska policija je privela osam osoba mlađe životne dobi.
– U nedjelju u 4.15 sati na Liburnskoj obali, kod trajektnog pristaništa, došlo je do slijetanja vlakića za prijevoz turista u more. Nepoznati počinitelj ukrao je vlakić, stavio ga u pogon te nakon kratke vožnje sletio u more – izvijestili su iz PU zadarske koja još uvijek istražuje okolnosti pod kojima je vlakić pulskih registracija završio na morskom dnu u trajektnom pristaništu. Neslužbeno doznajemo kako je sve djelo skupine mladih Zadrana koji su na ovaj način htjeli završiti svoj noćni provod i zabaviti se. Razuzdana ekipa sjela je u vlakić koji je bio parkiran nedaleko Gradskog mosta. Njih desetak posjedali su u vagončiće, a nakon što je jedan od njih uspio staviti vlakić u pogon započela je “luda vožnja” prema “starom autobusnom kolodvoru”. No vožnja je završila neslavno i to puno ranije nego su to njezini sudionici mislili. Njima je, naime, u susret naišla policija nakon čega je nastao opći metež i bježanje kud je tko stigao, a vlakić je sam nastavio vožnju nakon čega se preko ruba rive obrušio u more i završio na dnu.
Nedugo potom osmorica osumnjičenih za ovaj vandalski čin “pali” su u ruke policije i završili u “marici”, a potom u prostorijama policije.
Oko 10 sati turistički vlakić je uz pomoć dizalice i asistenciju ronioca izvađen iz mora. Bio je to mukotrpan posao i prošao je uz niz poteškoća, pucanja dijelova dizalice i dijelova lokomotive pod njezinim teretom jer se kabina napunila vodom.
Sinoć oko 19 sati kriminalističko istraživanje nad osmoricom osumnjičenih mladića u dobi od 15 do 24 godine okončano je bez prijava. Istraga se nastavlja i danas, rekli su u PU zadarskoj.
No, ovo nije prvi put da mladi zabavu traže “s onu stranu zakona”. Prije svega desetak dana na Pagu 24-godišnji Puljanin, također vraćajući se iz noćnog provoda i to s više od promila alkohola u krvi, ukrao je kombi jedne zagrebačke tvrtke. Ključ je našao u bravi, pokrenuo ga i s plaže Katarelac krenuo na cestu, a tijekom vožnje razbio je žmigavac, oštetio desni bok vozila i pokvario ručnu kočnicu. Potom je naišao na policijsku patrolu koja je zaustavila njegovo divljanje po cesti prije nego što je počinio kakvu veću štetu ili koga ozlijedio. Noć je proveo u policijskim prostorijama, a kada se otrijeznio pušten je uz kaznenu prijavu za oduzimanje i oštećenje tuđe pokretne stvari.
Svega nekoliko dana ranije u Zatonu šestorica maloljetnika se odlučila zabaviti vozeći bicikle. Provalili su u krug auto-kampa u Zatonu te otamo ukrali šest vrijednih bicikala. Kad im je vožnja dosadila bicikle su samo ostavili u centru mjesta, ali im je noćna vožnja prisjela nakon svega tri dana kada su im policajci zakucali na vrata. Protiv maloljetnika je nakon kriminalističkog istraživanja podnesen optužni prijedlog nadležnom Državnom odvjetništvu.