Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Tjedan u Gradskoj knjižnici Zadar

04.09.2011. 22:00
Tjedan u Gradskoj knjižnici Zadar


Posjetitelji Gradske knjižnice Zadar opet dolaze na svoje. Nakon ljetne stanke za vrijeme koje smo ipak odgledali pokoju izložbu te je ugošćeno nekoliko press konferencija omiljena ustanova mnogih Zadrana u rujnu nastavlja punom parom. Čekaju nas promocije knjiga, izložbe, predavanja, “Morski utorak”, sastanci klubova čitatelja, književne večeri i ostala događanja.
Već ovoga tjedna na rasporedu su promocija knjige, dva predavanja te jedna osnivačka skupština.
U utorak, s početkom u 19.30, u dvorištu knjižnice održat će se predstavljanje knjige autora prof. dr. sc. Aleksandra Stipčevića “Tradicijska kultura zadarskih Arbanasa”. Nakon pozdravne riječi Božidara Kalmete o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Marjan Diklić, prof. dr. sc. Josip Lisac i autor. Predstavljanje će moderirati ravnatelj Gradske knjižnice Zadar mr. sc. Ivan Pehar. Osim što će se knjiga moći nabaviti po promotivnim cijenama, bit će upriličen i prigodan program.
U srijedu, s početkom u 18.30 sati, u Multimedijalnoj dvorani knjižnice, Renata Ruić održat će predavanje na temu “Aikido – doprinos zdravlju”, a u četvrtak, u istom terminu, održat će se predavanje u sklopu IV. Festivala smokava pod nazivom “Smokva”. Predavanje o smokvi održat će dr. sc. Željko Prgomet iz Rovinja, jedini doktor smokvarstva u Hrvatskoj. O ekološkom nadzoru i certifikaciji govorit će Karmen Tomić i Line Miletić iz nadzorne stanice Biotechnicon iz Splita.
Radni tjedan Gradska knjižnica završit će u subotu s jednom osnivačkom skupštinom. Tamo će se, u Multimedijalnoj dvorani, s početkom u 10 sati održati Osnivačka skupština Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Zadarskoj županiji.