Holy: Prije bih se ubila nego koalirala s Karamarkom!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Predsjednica OraH-a na Narodnom trgu u Zadru popila je kavu u društvu stranačkih kolega

U sklopu stranačke promocije u IX. izbornoj jedinici, Mirela Holy, predsjednica ORaH-a jučer je boravila u Zadru. Iako je prvotno planirano druženje s građanima na Narodnom trgu u 17 sati, kako Zadrana ljeti u to vrijeme nema ni za lijek, druženje se svelo na kavu sa zadarskim rukovodstvom stranke i izjave novinarima. S njom su bili i članica Predsjedništva stranke, Atana Grbić Martinović, koordinator za IX. izbornu jedinicu, Željko Ivanišević, predsjednik zadarskog ogranka, Ivan Guina, te još nekoliko članova stranke.

Na pitanje kakva su njena očekivanja za IX. izbornu jedinicu, čelnica ORaH-a iskreno nam je odgovorila:

- Prema anketama, ovdje ne stojimo baš najbolje. U svakom slučaju mislimo u ovoj jedinici odraditi kvalitetnu kampanju. Nismo stranka pretjerano opterećena mandatima zbog toga što smatramo da se politika treba mijenjati i umjesto da bude grabež za fotelje, to bi trebao biti posao u javnom interesu, a to podrazumijeva da se mi kao politička stranka zalažemo da se realiziraju one ideje i programi za koje smatramo da su dobri za Hrvatsku, bez obzira na samu činjenicu da nemamo izvršnu vlast i većinu u parlamentu, kazala je Holy, dodajući kako su kroz godinu i osam mjeseci djelovanja stranke uspjeli utjecati na određene društvene procese:

Bipolarizacija scene

- Prva smo stranka koja je inicirala temu konoplje i danas imate 1.760 hektara pod konopljom, a imate na pragu i legalizaciju medicinskog kanabisa. Smatramo da je velika zasluga ORaH-a što je kao stranka tu temu stavio na stol. Želimo mijenjati politiku i političke procese, a to nije moguće ukoliko se primjenjuju procesi koji su i sada na snazi jer je nemoguće mijenjati društvo na bolje ukoliko primjenjujete iste modele koji su i doveli do ovakvog sustava i ovakve krize - pojasnila je čelnica ORaH-a.

Nije optimistična u vezi mandata u izbornoj jedinici kojoj pripada i Zadarska županija, iako se nastoje dobro pripremiti, a nedavno su imenovali i koordinatora za IX. izbornu jedinicu, Željka Ivaniševića: No, o mandatima otvoreno kaže:

- Kako sada stvari stoje, jako teško ćemo ih dobiti. Ovi izbori bit će prilično neizvjesni i vidimo, na žalost, da dolazi do bipolarizacije političke scene, što nam ne ide na ruku. Ali, ukoliko odradimo dobru terensku kampanju, a planiramo biti jako prisutni po terenu i na ulicama jer i nemamo financijska sredstva za monumentalnu medijsku kampanju, mogući su i pozitivni rezultati. Tu bih kao pozitivni primjer spomenula Sunju koja nije baš lijevo orijentirana sredina, a gdje smo na mjesnim izborima osvojili osam vijećničkih mandata, dakle, u svim vijećima smo dobili po dva čovjeka, a na jednom mjestu i preko 50 posto podrške. To znači da ukoliko se teren kvalitetno odradi mogu se realizirati dobri rezultati. Ali, treba posao zaista dobro odraditi jer potencijal postoji, a pitanje je hoćemo li ga mi uspješno iskoristiti - pojasnila je Holy.

HDZ je izvor zla

Što se tiče kalkulacija o koaliciji sa HDZ-om, Holy je odbila svaku mogućnost za tu opciju, izjavivši za Karamarka nešto što dosad nikad nije:

- Bože sačuvaj da koaliramo sa HDZ-om! Prije bih se ubila nego koalirala s Karamarkom! To je stranka koja je nepravomoćno osuđena za kriminal i korupciju i koja je veliki izvor zla i općenito ovakve percepcije politike u Hrvatskoj. Prije par dana sam rekla da nećemo koalirati ni sa kim predizborno, a ne planiramo ni postizborno. Međutim, ukoliko ORaH bude jezičac na vagi koji će odlučivati o tome hoće li se morati raspisivati prijevremeni parlamentarni izbori, spremni smo na razgovor sa lijevom opcijom kako bismo dogovorili vrlo konkretan program rada sa točnom dinamikom realizacije projekata i rokovima. Ukoliko se dogovori takav tip sporazuma sa građanima, a koji treba biti realiziran u točno definiranim rokovima, stavit ćemo to na odlučivanje na unutarstranački referendum. Ali, bilo kakva suradnja sa HDZ-om apsolutno ne dolazi u obzir - odlučno je izjavila Holy.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno