Nijemci na gumenjaku kod Kali preživjeli udar groma

Slika korisnika admin
Autor: 
PIXSELL

Četvoro mladih Nijemaca u petak su bez većih posljedica preživjeli udar groma dok su bili u gumenjaku pokraj Kali na otoku Ugljanu, prenosi HRT.

Dvojica mladića i dvije djevojke otisnuli su se u petak poslijepodne u unajmljenom gumenjaku na more ispred otoka Ugljana. U jednome trenutku grom je udario u dio broda i ozlijedio mladiće. Svih četvoro odmah su brodom prevezeni u Zadar te kolima hitne pomoći u zadarsku bolnicu.

- Dva mladića u trenutku udara groma držala su se rukama za plovilo. Kod njih se vide rane koje su nastale na mjestu gdje je grom udario. Dvije djevojke koje su u tom trenutku sjedile na brodu nisu imale nikakvih posebnih ozljeda. Budući da se kod ovakvih situacija bolesnika ipak treba zadržati na praćenju, da se vidi hoće li biti sve u redu s ritmom rada srca, mi smo tako i postupili, rekla je HRT-u voditeljica Hitnog bolničkog prijema dr. Melanija Ražov Radas, a kako tijekom promatranja nisu uočene nikakve značajnije posljedice turisti su jučer otpušteni iz bolnice.

- Da je grom koji je udario u ruku, kako se inače dogodi, prošao onim dijelom prema srcu u drugu ruku ili nogu moglo je doći do puno većih posljedica po zdravlje. Međutim oni su imali sreće da su te ulazne i izlazne rane bile na putu koji je zaobišao srčani mišić. Znači nije došlo do ozbiljnijeg oštećenja, a obično takva putanja groma izaziva poremećaj ritma rada srca što je izrazito opasno po čovjeka, zaključila je dr. Ražov Radas. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno