Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Šoša: Na godišnjem sam; Župan: Šoša dolazi na posao

04.09.2016. 22:00
Šoša: Na godišnjem sam; Župan: Šoša dolazi na posao


Bivši ravnatelj zadarskog Doma za starije i nemoćne, Grgo Šoša, 1. kolovoza aktivirao je dogradonačelnički mandat u Obrovcu, ali se prema dojavi iz Gradske uprave na poslu nije pojavio mjesec dana. Dužnost dogradonačelnika preuzeo je tek ovoga četvrtka 1. rujna, što je među djelatnicima tamošnje uprave ostavilo dojam kako novi dogradonačelnik ne želi dolaziti na posao.
Priče o navodnom bojkotu posla pojačane su nakon što su djelatnici čuli kako je Šoša od Župana zatražio vozača koji bi po njega dolazio u Zadar i vraćao ga kući jer je općepoznata stvar da Šoša ne sjeda za volan otkako je prije tridesetak godina sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je usmrćen pješak. Prema onome što su nam dojavili djelatnici Grada Obrovca, Šoša se u Gradskoj upravi pojavio samo jednom, i to kada je, osim vozača, zatražio i postavljanje televizora u svoj ured.
Budući da nam je sam Šoša, uoči primopredaje dužnosti novom ravnatelju Doma Marku Buljatu, u srpnju rekao da će prije aktiviranja dogradonačelničkog mandata otići na godišnji odmor, pitali smo ga je li točno da ne želi dolaziti na posao dok mu ne odobre vozača, ili je doista riječ o godišnjem odmoru. Ako je u pitanju ovo drugo, o kojem je godišnjem u tom slučaju riječ: onom bivše tvrtke – a što bi bilo protivno zakonu jer ga je morao iskoristiti do 30. lipnja, ili o godišnjim Grada Obrovca s kojim je, u trajanju od mjesec dana, započeo posao?
Odgovor koji smo dobili od obojice upućuje da ipak nešto ne štima sa Šošinim navodnim godišnjim odmorom – dok on sam izjavljuje da ga nema na poslu jer je na godišnjem, Župan kaže:
– Šoša dolazi na posao.
Na našu napomenu da nam je sam Šoša rekao kako je na godišnjem, Župan je prekinuo razgovor i rekao da ćemo se o svemu naknadno čuti. Tako je i bilo – istoga dana naknadno smo od Grada Obrovca dobili odgovor u kojemu Župan sada daje drugačiju izjavu:
– Istina je da gospodin Šoša trenutno ne dolazi na posao jer koristi godišnji odmor.
Naknadno retuširanje gradonačelnikovih izjava ipak kazuje kako je dojava o Šošinu nedolasku na posao imala temelja, posebice nakon što smo zaprimili još jedan odgovor Grada Obrovca. Naime, nakon Županove izmijenjene izjave, poslali smo mu još jedan upit kojim tražimo novo očitovanje o tome dolazi li dogradonačelnik na posao ili je na godišnjem, no nakon dva dana čekanja tajnica Josipa Klanac odgovorila nam je:
– Župan je službeno odsutan već dva dana, ne možemo stupiti u kontakt s njim.
Stječe se dojam kako u obrovačkoj upravi više ne znaju što će odgovoriti, vjerujući kako je ignoriranje upita najbezbolnija stvar.