Voda opet pronašla put do podruma Poliklinike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Zbog loše napravljenih cijevi
U dijelu Poliklinike, koji još nije useljen, došlo do manjeg oštećenja stropa i pregradnog zida koje je potrebno sanirati, potvrdio nam je dr. Čulina, ravnatelj OB Zadar navodeći kako šteta nije velika, ali da će ipak morati biti podmirena iz bolničke blagajne budući da tvrtke koje su bile angažirane na gradnji Poliklinike danas više i ne postoje
Arif SITNICA
Voda je prodrla kroz cijevi postavljene za odvod kišnice s krova zgrade Poliklinike

Obilna kiša koja se nedavno sručila na Zadar otkrila je još jednu nepravilnost nastalu još tijekom gradnje zgrade Poliklinike. Pokazalo se, naime, da cijevi za slivne vode s krova nisu napravljene kako je trebalo pa je voda našla put i prodrla u jedan dio podruma zgrade u koju je nedavno preselilo nekoliko odjela, a u tijeku je preseljenje Zavoda za javno zdravstvo te ostalih bolničkih odjela.

- U prostorima Poliklinike Opće bolnice Zadar došlo je do prodora vode uslijed veće količine kiše koja je tog jutra padala. Nadležne službe ustanove poučene prošlogodišnjim iskustvom prethodno su poduzele potrebne mjere kako bi se nastajanje štete spriječilo. Međutim, nažalost, moramo reći da je u dijelu Poliklinike, koji još nije useljen, došlo do manjeg oštećenja stropa i pregradnog zida koje je potrebno sanirati, potvrdio nam je dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar navodeći kako šteta nije velika, ali da će ju ipak morati podmiriti iz bolničke blagajne budući da tvrtke koje su bile angažirane na poslovima gradnje zgrade Poliklinike danas više i ne postoje jer su zbog lošeg poslovanja otišle u stečaj. Kako smo doznali, voda je prodrla kroz cijevi postavljene za odvod kišnice s krova zgrade, no kako cijevi nisu dobro postavljene, pod pritiskom nadiruće vode s krova one su se izmaknule i otvorile prostor vodi u dio podruma. Srećom, djelatnici su promptno reagirali su širenje vode, a posljedično i veća šteta, na vrijeme spriječeni.

- Ovo neće utjecati na dinamiku preseljenja preostalih bolničkih odjela u tu zgradu. U tijeku je unošenje namještaja i ostalih materijala tako da očekujemo kako će svi odjeli tamo preseliti do kraja ovog mjeseca, a neki već idući tjedan, kaže dr. Čulina dodajući kako i natječaj za gradnju dnevnih bolnica ide svojim tijekom i u zakonskim rokovima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (2 glasova)