Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zapeo nogostup prema Osnovnoj školi Bartula Kašića

06.09.2018. 14:00
Zapeo nogostup prema Osnovnoj školi Bartula Kašića


Što se tiče nogostupa kod Osnovne škole Bartula Kašića  u tijeku je rješavanje imovinskopravnih odnosa i to radimo zajedno  s Uredom državne uprave. No, natječaj za izvođača radova već je  raspisan kako bi se moglo što prije krenuti u realizaciju radova. Što  se pak, tiče Osnovne škole Stanovi u tijeku je odabir izvođača radova i taj će nogostup biti riješen u sklopu rekonstrukcije te ceste –  objasnio je Darko Kasap pročelnik Upravnog odjela za prostorno  uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.  
I Katica Skukan ravnateljica Osnovne škole Bartula Kašića rekla je  kako ima informacije da će se taj nogostup vrlo brzo riješiti što je  vrlo važno osobito zbog 156 prvašića koliko je jučer krenulo u  njihovu školu.
Problem nogostupa tih dviju osnovnih škola aktualizirao se, podsjećamo, na početku aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća  održane još u svibnju kada su predstavnici oporbe tražili dopunu  dnevnog reda, a jedna od točaka dopune bila je upravo ta – sigurni  prilazi i ceste osnovnim i srednjim školama i vrtićima na području  grada Zadra.
Tada je gradonačelnik Branko Dukić rekao kako se na tome radi  te da će se tijekom ljeta raditi nogostup za predio Osnovne škole  Bartula Kašića kojeg je i on detektirao kao "trenutačno najveći problem", ali zapelo je na imovinskopravnim odnosima.
S početkom jeseni trebalo bi se početi raditi i na predjelu gradske  četvrti Stanovi gdje će zajedno s prometnicom biti riješen i nogostup.