Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

INFORMATIČKA IZOLACIJA UOČI POČETKA NASTAVE Masovni “pad” školskih web stranica

05.09.2019. 14:59
INFORMATIČKA IZOLACIJA UOČI POČETKA NASTAVE Masovni “pad” školskih web stranica


Masovni “pad” školskih web stranica koji vlada još od početka tjedna nije riješen ni danas, a kako bi roditelje informirale o tome kada u ponedjeljak tko mora doći u školu, kada će se dijeliti besplatni udžbenici i kako će biti organizirane smjene tijekom prvog tjedna nastave sve su škole pribjegle ljepljenju obavijesti na vrata. Što se točno dogodilo i zbog čega su web stranice kolektivno otkazale poslušnost u školama ne znaju, a jednako tako ne znaju do kada će biti u informatičkoj izolaciji i kada će biti vraćene u 21. stoljeće koje im omogućava da u vrlo kratkom roku obavijesti putem web stranica stignu do roditelja. Onaj tko zna u čemu je problem je CARNET, no čini se da ni u toj mreži koja opslužuje 1.200 hrvatskih škola ne znaju kad će problem pada web stranica biti riješen, jer je na taj dio našeg upita do zaključenja ovog teksta odgovor izostao.
Istina, za razliku od prvog dana kada su u CARNET-u bili prilično škrti na riječima te su samo kratko poručili da je zbog pojačanog pristupa web stranicama došlo do određenih poteškoća te da na otklanjanju problema intezivno rade danas je stigao nešto opširniji odgovor u kojem mole za strpljenje.
– Zbog tehničkih poteškoća određene mrežne stranice škola su nedostupne, dok se neke učitavaju sporije nego uobičajeno.
Intenzivno radimo na hardverskim poboljšanjima i optimizaciji upravljanja sadržajem kako bismo u najkraćem roku poboljšali performanse, odnosno ubrzali rad mrežnih stranica. Ispričavamo se na nastalim neugodnostima te ljubazno molimo za strpljenje i razumijevanje, poručuju iz CARNET-a.
Kolektivni pad školskih web stranica nezapamćena je situacija.