Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

TREĆA HNL JUG Zadar startao uvjerljivom pobjedom, Primorac »B« tijesnim porazom

05.09.2019. 10:50
TREĆA HNL JUG Zadar startao uvjerljivom pobjedom, Primorac »B« tijesnim porazom


Prošloga vikenda startala je trećeligaška karavana s juga. Utakmicama 1. kola »probijen je led« i već preksutra slijede nam novi ogledi u Trećoj HNL jug. Što se tiče županijskih predstavnika u ovome natjecanju, Zadra i Primorca (B), pogrešno bi bilo reći da su startali polovičnim učinkom. Jer, Zadar je ostvario stopostotan učinak, a biogradski Primorac, nažalost, negativan. Biograjci su tijesno poraženi u Pločama od ondašnjeg Jadrana rezultatom 2:1 uz napomenu da je do 88. minute na semaforu stajalo nereiješeno. S druge strane momčad sa Stanova je na svom travnjaku na Stanovima ostvarila pobjedu i to pomalo iznenađujuće uvjerljivu protiv Splita. Na kraju je bilo 3:0 protiv momčadi iz Parka mladei koju većina komentatora svrstava u uži krug favorita za nalov prvaka.


Pozitivno iznenađeni Stanovi
Iako je većinom sve već napisano o tim dvobojima ponovimo još malo gradivo. Momčad Marka Pinčića je rano, već u 3. minuti povela golom Josipa Anića, da bi u nastavku utakmice Kristijan Jurić i Toni Bugarija stavili točku na »« svojim pogotcima. Zadrani, kao i stručni stožer zaslužuju sve pohvale, uz uvjete da se sada ne umisle. Vjerujemo da je i njima jasno da »jedna lasta ne čini proljeće« i da će ovakve partije i rezultate morati ponavljati u serijama ako žele da se sezona na kraju okarakterizira kao uspješna.
Biogradski Primorac je u Pločama pružio žestoki otpor, možda i žešći nego što se očekivalo Šteta što na kraju nisu uzeli taj jedan bod koji bi u svakom slučaju bio zaslužen. S obzirom da je momčad iz kraljevskog grada do 88 minute imala pozitivan rezultat. Pločani su poveli preko Ivan Raiča s kreča, a izjednačio je Ivica Zelić. Nažalost Abel Kalfić je zgoditkom u samoj završnici Jadranu donio puni plijen. Bez obzira na to Biograjci nemaju razloga biti obeshrabreni i već ove subote slavljem na svom travnjaku mogu započeti pobjednički niz.
U ovome trenutku Zadar je zbog najuvjerljivije pobjede u 1. kolu lider Treće HNL jug i iako to samo po sebi nema veliko značenje, lijepo je za vidjeti. Još četiri momčadi slavile su na startu sezone i imaju maksimalan broj bodova. To redom Kamen, Hrvace, Jadran LP i Junak. Kamen je slavio na gostujućem travnjaku u Blatu pobijedivši Zmaja 0:2. Hrvace su bile uspješne kod kućeu najuvjerljivijem dvoboju kolu pobijedivši Slogu 4:3. Jadran je slavio u već opisanom dvoboju protiv Primorca, dok je Junak slavio u Unešiću minimalnu pobjedu protiv Zagore. Po jedan bod nakon uvodnog kola imaju Urania, Vodice, GOŠK Du, Uskok, Neretva i Neretvanac. Poraz koji automatski znači i nulu na kontu za sada imaju Sloga, Primorac (B), Zagora, Zmaj i Split. Naravno, već nakon vikenda pred nama situacija na ljestvici mogla bi se bitnije mijenjati.


Popravni protiv Uskoka
A što se tiče županijskih predstavnika u ovome, 2. kolu biogradski Primorac će na svom travnjaku ugostiti Uskok, doć će Zadar put Dubrovnika gdje ga očekuje ogled sa GOŠK-om. Jako teško je u ovome trenutku donositi bilo kakve procjen o tome tko je favorit u tim dvobojima i na čiju bi stranu utakmice mogle otići. Momčad sa Stanova je od ove četvorke jedina slavila u 1. kolu, dok su suparnici Zadra i Primorca, GOŠK i Uskok remizirali. I to u međusobnom dvoboju koji je u Klisu završio rezutatom 2:2. S obzirom da Biograjci igraju na svom travnjaku Kazimir i Silvestar ipak ćemo h svrstati u ulogu papirnatog favorita protiv Uskoka. Nadajmo se da smo bili u pravu i da će se momčad Juga Dominisa zajedno s navijačima veseliti prvoj ovosezonskoj pobjedi. Zadar s druge strane ide put Dubrovnika gdje nikada nije bilo lako osvojiti bodove. Uz to GOŠK se ove sezone, barem po napisima u medjima, pojačao. Bez obzira na sve, rasterećeni bilo kakvog rezultatskog pritiska i osokoljeni pobjedom nad Splitom, Zadar definitivno može do pozitivnog rezultata na jugu Hrvatske.
Što se tiče ostalih dvoboja u subotu nas još očekuju sudari Junaka i Uranije, te Splita i Neretvanca. Junak i Split su papirnati favoriti, ali to i ne znači puno jer će Urania, odnosno Neretvanac imati sigurno što za kazati u tim utakmicama. U nedjelju će se sučeliti Kamen i Vodice, Neretva i Zagora, Sloga i Jadran LP, te Zmaj i Hrvace. Ne treba biti veliki znalac da bi se došlo do zaključka kako nas očekuje neizvjesno i nadasve zanimljivo kolo. S vrlo vjerojatno još ponekim iznenađenjem koja su uvijek izvjesnija na otvaranju sezone.
 




Strijelci


2 GOLA: Pjero Škarić, Mario Marović
1 GOL: Mario Pejković, Antonio Pavlinović, Josip Anić, Antonio Štimac, Kristijan Jurić, Andro Vuleta, Karlo Udovičić, Toni Bugarija, Josip Brkić, Belmin Sikira, Andrej Ivan Tabula, Karlo Vidović, Domagoj Marušić, Abel Kalfić, Ivan Raič, Dražan Glibo, Ivica Zelić, Domagoj Perica, Marin Vučemilović-Grgić, Branimir Kujundžić, Nino Vučemilović-Alegić, Petar Brkan, Franko Skočić, Ivo Caput
 


Treća HNL jug


1. kolo: Zadar – Split 3:0, Jadran LP – Primorac (B) 2:1, Zmaj – Kamen 0:2, Hrvace – Sloga 4:3, Uskok – GOŠK Du. 2:2, Neretvanac – Neretva 1:1, Zagora – Junak 0:1.
Poredak: 1. Zadar 3, 2. Kamen 3, 3. Hrvace 3, 4. Jadran LP 3, 5. Junak 3, 6. Urania 1, 7. Vodice 1, 8. GOŠK Du. 1, 9. Uskok 1, 10. Neretva 1, 11. Neretvanac 1, 12. Sloga 0, 13. Primorac (B) 0, 14. Zagora 0, 14. Zagora 0, 15. Zmaj 0, 16. Split 0.
2. kolo: Primorac (B) – Uskok, GOŠK Du. – Zadar, Kamen – Vodice, Junak – Urania, Neretva – Zagora, Split – Neretvanac, Sloga – Jadran LP, Zmaj – Hrvace.