Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Butić: Naš cilj je plasman u viši rang

05.09.2020. 11:27


Kažu ‘bolje da odumre selo, nego običaji’. Očito su se tom krilaticom vodili i na Stanovima kada su sazvali konferenciju za novinare povodom početka nove sezone. I ptice na granama znaju da NK Zadar, barem u natjecateljskom smislu, više ne postoji, a na njegovo mjesto, ali ne u Trećoj HNL jug, već u Prvoj ŽNL ove je sezone zasjeo HNK Zadar. I bez obzira što su sada županijski prvoligaši, za pohvalu je da su se odlučili držati nekih navika iz viših rangova natjecanja i u četveročlanom sastavu najavili novu sezonu. Klub su pred novinarima predstavljali, Filip Anić, član Upravnog odbora kluba, Josip Butić, trener seniorske momčadi, Jure Jerbić, kapetan seniorske momčadi i Marko Jurica, igrač juniorske i seniorske momčadi.
Filip Anić, brat Josipa Anića koji je jedan od iskusnijih u redovima »novoga« Zadra, uveo nas je svojom najavom u ovu »presicu«.


Dva cilja
– Pozvali smo vas s ciljem da predstavimo momčad za sezonu koja je pred nama. Kao što znate okosnicu će činiti iskusni igrači poput Jerbića, Begonje, Anića, Pinčića… kojima smo priključili kvalitetne juniore Juricu, Deliju i ostale koji su se nametnuli svojim radom. U sezoni koja je pred nama imamo dva cilja. Primarni cilj je prvo mjesto na kraju sezone, a sekundarni afirmacija naših mladih igrača. Također se zahvaljujem našim internacionalcima koji su ovoga ljeta trenirali s nama, a od kojih su naši mladi igrači mogli puno naučiti.
Nakon Anića novinarima se obratio trener Josip Butić.
– Odradili smo odlične pripreme čak i bolje nego što sam očekivao. Jedini mali minus nam je manjak pripremnih utakmica. Jako sam zadovoljan radom i atmosferom u momčadi i mogu najaviti da ove sezone imamo za cilj plasman u viši rang. Uz afirmaciju mladih igrača koji će dobiti priliku stasati uz ove iskusne. Pred nama je prvo kolo u kojem igramo protiv Bibinja. Favoriti smo, ali to moramo opravdati na terenu.


Po Treću ligu
Riječ je nakon trenera dobio kapetan Jure Jerbić.
– Trideset dana priprema odlično smo odradili.. Mislim da smo dosta dobro izgledali i u pripremnim utakmicama. Atmosfera u momčadi je na visokom stupnju i činjenica je da smo prava klapa što se onda osjeća i na travnjaku. Odlično su se uklopili i mladi igrači iz juniorske momčadi i zajedno ćinimo kvalitetnu momčad. Zaželili smo se nogometa i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu s Bibinjama s kojima otvaramo sezonu. Jedini cilj nam je prvo mjesto i uz dužan respekt prema svakom suparniku, smatram da imamo kvalitetu za tako nešto. Ako budemo pravi u svakoj utakmici mislim da ostvarenje našeg cilja u niti jednome trenutku neće doći u pitanje.
Na kraju je na red došao najmlađi, Marko Jurica.
– Drago nam je da su u klubu prepoznali naš trud i našu kvalitetu te smo dobili priliku napredovati u radu sa seniorskom momčadi. Smatram da smo dosta toga naučili i da još mnogo toga možemo naučiti. Ujutro treniram s juniorskom momčadi,a poslijepodne s seniorima. Smatram da će nama mladima to biti od velike pomoći u našoj afirmaciji i napretku – kazao je simpatični Jurica i time zaključio jučerašnju konferenciju za novinare.




U Prvoj ŽNL 14 klubova
Osim Zadra u Prvoj ŽNL je još 13 momčadi, svaka sa svojim ambicijama. Teško da netko od njih može ugroziti klub sa Stanova, ali stara je mudrost kako je »lopta okrugla«… Uz dvoboj Zadra i Bibinja danas će u 17:30 sati igrati Dalmatinac – Nova zora i Velebit – Arbanasi. U nedjelju u 17:30 na rasporedu su još četiri utakmice: Dragovoljac – Pakoštane, Sabunjar – Hajduk, Škabrnja – Polača, Zemunik – Zlatna luka.


»Jedini cilj nam je prvo mjesto i uz dužan respekt prema svakom suparniku, smatram da imamo kvalitetu za tako nešto
Jure Jerbić