Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

»Gradonačelniče, napravili ste lakrdiju od pokušaja upravljanja Gradom«

05.09.2020. 09:46


U benkovačkom Vatrogasnom domu održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca kojom je predsjedao Boris Erceg. Nazočilo je 13 od 17 vijećnika, nedostajali su Branko Guzić – Brus, Borna Nimac i Vice Brkljača (svi Lista građana Frane Tokić) te Ante Erlić (HDZ).
Sjednicu Gradskog vijeća obilježile su mjere higijenske zaštite, završni račun EKO d.o.o. Zadar za 2019. i polugodišnje izvješće o izvršenju gradskog proračuna te ponajviše vijećnička pitanja upućena gradonačelniku i njegovom zamjeniku, Tomislavu Buliću i Tomislavu Klarici.


Vodovodizacija Vukšića i Provića
Nikola Šegota (HDZ) gradonačelniku Buliću je postavio pitanje o izgradnji tzv. istočnog vodovodnog pravca. Naime, prije 15-ak dana Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac objavio je javnu nabavu za izvođenje radova na izgradnji vodoopskrbe, magistralnog cjevovoda i mjesnih vodovodnih mreža u naseljima Vukšić i Prović procijenjene vrijednosti 14.000.000 kuna.
– Vjerujemo da će radovi započeti nakon izbora najpovoljnijeg ponuditelja i žalbenog roka, odgovorio je Bulić.
Šegota je dogradonačelniku Tomislavu Klarici postavio pitanje o izgradnji mrtvačnice i obnovi jedinog bunara pitke vode u Vukšiću.
– Osobno sam obišao mrtvačnicu i bunar Drvenjak, sve ćemo poduzeti da se taj problem riješi, odgovor ćete dobiti pismeno, rekao je Tomislav Klarica.
Jure Ledenko (HSP) je postavio pitanje o proširenju građevinskih zona koje bi omogućilo mladin ljudima i obiteljima opstanak, a ne odlazak u tuđinu.
– Vjerujem da će mjerodavni imati sluha za građevinske zone jer je ostanak mladih ljudi i obitelji jedini zalog opstanka i opstojnosti, budućnosti ovog kraja i Hrvatske, kazao je Bulić.


Pozivi za svečanost
Zoran Ledenko (Lista građana Frane Tokić) je upitao gradonačelnika »zašto kao gradski vijećnik nije dobio poziv za obilježavanja Dana Oluje, te je li to bio nemar, namjera ili propust«.
– Obilježavanje je organizirala koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Zbog koronavirusa i epidemioloških mjera kojih smo se morali pridržavati nitko od vijećnika ni bilo tko drugi nije dobio poziv već se o proslavi obavještavalo putem medija, Radio Benkovca i plakatiranjem. Zato je obilježavanje umjesto na Trgu dr. Franje Tuđmana održano na Baricama gdje je znatno veći prostor u slučaju većeg odaziva građana. Iskreno mi je žao, odgovorio je Bulić.
Jure Prgomet (Lista građana Frane Tokić) govorio je o tekstu objavljenom na jednom zadarskom portalu pod nazivom »Lista Frane Tokića podcjenjuje inteligenciju građana Benkovca« u kojem je gradonačelnik Bulić odgovorio na priopćenje koje je Lista građana Frane Tokića poslala medijima u kojem ga optužuju za niz nezakonitih radnji.
– Članak pokušava opravdati nerad gradonačelnika. Usmjeravajući priču u sasvim drugom smjeru zanemaruje događanja u gradu Benkovcu kao što su raskopane ulice te proziva Nezavisnu listu ili kako kaže Domovinski pokret Grada Benkovca podcjenjuje inteligenciju građana. U svojim željama ste izgorjeli i napravili niz pravnih promašaja. Spominjete i obitelji, a prije dvije godine smo se na Vijeću dogovorili da se nećemo spuštati na osobnu razinu. Spominjati Franu Tokića i njegovu suprugu putem portala je nedolično, niste smjeli to napraviti. Napravili ste lakrdiju od pokušaja upravljanja Gradom, jer što ste dosad napravili svojim kadroviranjem samo je na štetu građana.




Rezultat 10:2:1
– Vama na znanje Nezavisna lista ili Domovinski pokret ili bilo koje drugo ime i naziv ponovno će iduće godine izaći na politički megdan na kojem će politički protivnik biti HDZ kojeg iznimno cijenim, ali sumnjam da će Tomislav Bulić biti nositelj liste. Ako budete nositelj bit će mi zadovoljstvo jer ćete sigurno izgubiti, mišljenja je Prgomet.
Zaključke o prihvaćanju izvještaja, završnog računa za 2019. godinu za EKO d.o.o. Zadar za gospodarenje otpadom Zadarske županije, podnio je Toni Kozina, zamjenik direktora Dina Perovića.
Dana je suglasnost Zavičajnom muzeju Benkovac, zastupanom po ravnatelju Marinu Ćurkoviću, za provođenje otvorenog postupka javne nabave u sklopu Intervencijskog plana u iznosu od 4.147.840 kuna.
Oporbeni vijećnici imali su primjedbi na polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna Grada Benkovca za 2020. godinu s izvršenjem Plana razvojnih programa, a izvješće je prihvaćeno s 10 glasova za, protiv su bili Jure Prgomet i Josip Kamber, dok je Zoran Ledenko bio suzdržan.