Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Iskusni brucoši traže prve bodove

05.09.2020. 12:53


Prve bodove u Trećoj HNL – jug danas (17 sati) tražit će igrači Hrvatskog viteza. Posedarci su u 1. kolu s 2:0 izgubili na gostovanju u Hrvacama, a premijerni domaći ispit zbog žutih kartona propustit će Luka Klanac, kapetan momčadi.
– Navijat ću s tribine – kaže Klanac koji se prošle sezone vratio u redove »vitezova« nakon što je dvije godine bio član trećeligaša Valpovke. Prethodno je također bio kapetan posedarskog sastava u Prvoj ŽNL. Premda je gostovanje u Hrvacama završilo porazom Klanac ističe da ima i pozitivnih stvari.
– Mogli smo se uvjeriti koliko je velika razlika između Prve ŽNL i Treće lige. Na papiru to je samo jedan rang više, ali u stvarnosti je jaz između ova dva natjecanja puno veći. Trenira se svaki dan i to znatno jačim intenzitetom. Uz kvalitetni sastav jedino se tako može nešto napraviti u ovoj zahtjevnoj ligi. U Hrvacama smo izgubili, ali smo mogli vidjeti da imamo momčad koja je konkurentna ovom natjecanju.
OSK je nova prilika za potvrdu ove teze.
– Razmišljamo samo o tome kako pobijediti. Neće biti lako, možda će se osjetiti i mali pritisak jer se Treća liga vratila u Posedarje nakon 20 godina, ali sve to nam ne treba biti opterećenje nego poticaj za što bolju izvedbu na terenu. Iako smo kao klub brucoši u ligi, dosta igrača ima iskustva ne samo iz Treće nego i iz jačih liga tako da nam je poznato što nas sve očekuje.
Treća liga je novi izazov i za trenera Kristijana Tutu koji je do sada uspješno vodio klubove u županijskoj ligi.
– Tuta je unio dosta toga pozitivnog, radi se vrlo ozbiljno i očekujem da će se to ove sezone vidjeti i na našem rezultatu.
Na tribinama će Klanac biti sa svega 200-tinjak gledatelja zbog epidemioloških mjera koje su zatvorile čak dvije trećine kapaciteta.
– Šteta zbog toga jer su se Posedarci zaželjeli Treće lige. U to smo se uvjerili posljednjih mjeseci kada se jako puno uložilo u uređenje igrališta, tribina i klupskih prostorija kao i okoliša stadiona i zato smo se nadali da ćemo s punim tribinama dočekati prvu domaću utakmicu. Međutim, živimo u takvom vremenu i moramo se prilagoditi ovom novom normalnom – podvukao je Klanac koji je u video poruci na klupskoj Facebook stranici zahvalio svim sponzorima kao i onima koji su uputili riječi podrške novom trećeligašu.


Treća liga nakon 20 godina i tri mjeseca
Davno je davno bilo to… Stihovi iz jedne od uspješnica Meri Cetinić mogli bi se primijeniti i na Posedarce koji su posljednju domaću utakmicu u Trećoj HNL – jug odigrali 10. lipnja 2000. Tada su s 4:3 pobijedili Poljičanin i proslavili još ranije osvojenu titulu prvaka. Po dva gola za HV postigli su Leopold i Goran Burčul, koji je za pobjedu zabio u 90. minuti. Osim dvojice Burčula za Posedarce su u toj utakmici pod vodstvom trenera Mladena Vrankovića nastupili: Šimunov, Lerga, Paleka, Đerđa, Bolić (Kajtazi), Klanac, Lazanja, Dundović (Erlić), Bušljeta, Vulić. Teško da je itko u tim danima ponosa i slave mogao pretpostaviti da će umjesto u Drugoj ligi momčad završiti u četvrtom rangu u kojem je bila puna dva desetljeća.


233
gledatelja je »korona kapacitet« posedarskog igrališta