Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Labrović: Moramo dati svoj maksimum za trobod protiv Splita

05.09.2020. 11:32


Biogradski Primorac danas će u 2. kolu Treće HNL jug na svom igralištu Kazimir i Silvestar s početkom u 17 sati dočekati momčad Splita. Biograjci su na otvaranju nove sezone prošlog vikenda osvojili bod na gostovanju kod OSK-a odigravši 1:1. A bili su po prikazanoj igri, ranom vodstvu i brojnim prilikama blizu osvajanja punog plijen. S druge strane momčad iz Parka mladeži doživjela je neugodan poraz na svom travnjaku od Zagore (1:3) i za očekivati je da će se pokušati za taj neuspjeh iskupiti u kraljevskog gradu. Naravno, za očekivati je da će momčad Mirka Labrović dati sve od sebe da ih u tome osujeti i domaćom pobjedom potvrdi pozitivan rezultat iz Otoka.
– Činjenica je da smo protiv OSK-a bili puno bliži pobjedi od našeg suparnika – kazivao je jučer Mirko Labrović, trener Primorca (B).
– Imali smo rano vodstvo i stvorili mnoštvo prilika, ali smo se pošteno ispromašivali. U posljednjoj dionici utakmice stigla nas je kazna i morali smo se pomiriti s osvojenim bodom. Ostaje mala žal, ali ipak moramo utvrditi da je svaki pozitivan rezultat s obzirom da je to bilo otvaranje sezone i to na strani, dobar ishod. S boljom realizacijom doći će i pobjede.
Možda već u 2. kolu kada u Biogradu na Moru gostuje bivši prvoligaš Split i to nakon neugodnog domaćeg poraza na otvaranju sezone.
– Mnogima će to što je Split poražen od Zagore u Parku mladeži kao i činjenica da imaju mladu momčad, stvoriti krivi dojam. Split je težak suparnik s bogatom tradicijom i sigurno će protiv nas dati sve od sebe da se iskupe za taj poraz. Najblaže rečeno mi ćemo morati dati svoj maksimum ako želimo osvojiti tri boda. I ni približno ne smijemo očekivati lagan posao. Dapače, očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica.
S obzirom na to trener Labrović će od svojih igrača tražiti oprez i maksimalnu koncentraciju.
– Nećemo odmah jurnuti već im moramo malo opipati puls. Riječ je o mladoj momčadi koju predvode iskusniji Luka Kapetanović i Ivan Tomičić, ali su ipak nepoznanica te zato moramo biti malo oprezniji i maksimalno koncentrirani. Nema dvojbe da na svom travnjaku idemo po pobjedu i da smo papirnati favoriti. Ali, u prošloj sezoni Primorac nije briljirao na svom travnjaku i dugo nije kod kuće slavio pobjedu. Idemo rušiti tu neugodnu tradiciju, dati svoj maksimum i vjerujem da će to na kraju rezultirati s tri osvojena boda na našem kontu – kazao je na kraju razgovora Mirko Labrović.


TREĆA HNL JUG
1. kolo: OSK – Primorac 1:1, Hrvace – Hrvatski vitez Posedarje 0:2, GOŠK Du. – Zmaj 0:0, Neretvanac – Sloga 1:0, Split – Zagora 1:3, Jadran LP – Zmaj 3:1, Urania – Vodice (14. listopada), Kamen – Neretva (23. rujna)
2. kolo, danas (17): Primorac (B) – Split, Hrvatski vitez Posedarje OSK, Zagora – Kamen, Zmaj – Urania, Uskok – GOŠK. 8. rujna: Vodice – Neretvanac. 14. listopada: Neretva – Jadran LP.


»Idemo rušiti tu neugodnu tradiciju, dati svoj maksimum i vjerujem da će to na kraju rezultirati s tri osvojena boda na našem kontu
Mirko Labrović