Preseljenje Prve policijske postaje u Radićevu - pitanje dana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Nakon desetljeća priče
Autor: 
U tijeku je obavljanje tehničkog pregleda, uređuje se okoliš, a i dio je opreme već u zgradi. Zadarski policajci i inspektori napokon će, nakon više desteljeća, dobiti primjerene uvjete za rad
Arif SITNICA
Nova zgrada Prve policijske postaje u Ulici Stjepana Radića

Upravo je u tijeku obavljanje tehničkog pregleda, uređuje se okoliš i dio opreme je već u zgradi, rekla je jučer glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin odgovarajući na pitanje kad će napokon biti preseljena Prva policijska postaja iz žute zgrade suda na Poluotoku u Ulicu Stjepana Radića.
O tome se priča već desetljećima i desetljećima postoji nasušna potreba da zadarski policajci i inspektori dobiju primjerenije i prostranije uvjete za rad. Cijela priča oko preseljenja bi se najvjerojatnije bila i ranije dogodila da nije bilo pandemije koronavirusa i tzv. »lockdowna«, ali sad su u pitanju dani. Glasnogovornica Grbin nije znala preciznije reći oko kojeg datuma bi se to moglo dogoditi, ali je naglasila kako će u svakom slučaju uslijediti svečano otvorenje o čemu će javnost, u »liku i djelu« novinara, biti obaviještena.
Prva policijska postaja tako će biti smještena u Ulicu Stjepana Radića, u zgradu bivše vojarne točno preko puta zadarske Gradske knjižnice.
- Riječ je o ugovorenim radovima u iznosu od 7.042.187,90 kuna bez PDV-a, koje je sufinancirao Grad Zadar u iznosu od 1.000.000 kuna i Zadarska županija u iznosu od 600.000 kuna. Preseljenje policijskih službenika Prve policijske postaje Zadar iz zgrade Županijskog suda u nove moderne prostorije doprinijet će poboljšanju uvjeta rada policijskih službenika u obavljanju svakodnevnih poslova, podsjetila je Ivana Grbin.
Inače, prostor u bivšoj vojarni Stjepana Radića zadarska policija dobila je još 2002. godine, no trebalo je pripremiti svu dokumentaciju i osigurati sredstva. U PU zadarskoj su zadovoljni što je stavljanje nove zgrade u funkciju sada pitanje dana i što će njihovi djelatnici na ovaj način dobiti bolje uvjete rada, a bit će i u ugodnom susjedstvu ne samo zbog blizine knjižnice, već i budućeg Centra za mlade koji se gradi punom parom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno