Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rukomet se vratio, Zadar ga prihvatio

05.09.2020. 08:39


Rukomet se vratio. To je moto Final foura SEHA lige i to je na neki način i točno, jer je baš ovim turnirom je rukomet ponovno oživio, a Zadar je ponovno domaćin jednog vrhunskog sportskog događaja. Polako (ali sigurno) Višnjik preuzima »epitet« najvažnijeg sportskog centra u Hrvatskoj. Sinoć su se odigrala dva polufinalna dvoboja, a u prvom je Telekom Veszprem, odličnom igrom u drugom poluvremenu svladao bjeloruski Meshkov Brest
Ivan Pešić, vratar hrvatske reprezentacije, držao je Meshkov u igri u većem dijelu prvog poluvremena i nije dopuštao da se jaki mađarski sastav razmaše. Veszprem je imao nešto tečniju igru u početku, lakše dolazio do prilika, ali Pešić je većinu od šest obrana koje je ostvario u prvom dijelu, ostvario u uvodnih 15 minuta. Kako je vrijeme prolazilo, sastav iz Bjelorusije igrao je sve bolje. Slovenac Stas Skube dobro je kontrolirao napad, a mnogo toga je zabio Rus Alexandar Shkurinskiy. U dva navrata od 20. do 30. minuti Bjelorusi su imali dva pogotka prednosti, ali nisu uspjeli sačuvati, ili povećati vodstvo, već je Veszprem, uspio stići do 12:12 na poluvremenu.
Mnogo bolje su Mađari krenuli i u drugo poluvrijeme. Pešić je stao, a protivnik mađarskih rukometaša Rodrigo Corrales Rodal zaključao je svoja vrata (15 obrana u konačnici). Osim toga i igra Mađara je bila tečnija i lakše su dolazili do viška i lakše u konačnici i zabijali. Nilsson je pogodio za 16:14 u 38. minuti pa za +3 (19:16) u 43. minuti. Malo su obrane tada popustile i neko vrijeme se igralo pogodak za pogodak, ali i dalje je mađarski sastav imao veću kontrolu nad utakmicom. A kada je Veszprem povezao dva pogotka, jedan preko fantastične akcije srpskog igrača Petra Nenadića, a nakon toga i nakon velike greške obrane kada je Moraes iskoristio zbunjenost protivnika, Mađari su otišli na +4 (24:20) deset minuta prije kraja utakmice. Tada su Bjelorusi izgubili loptu, obranili napad, ali učinili grešku prilikom zagrađivanja, a Lekai je zabi za 25:20 osam i pol minuta prije kraja i praktički riješio utakmicu i osigurao Veszpremu mjesto u finalu Seha lige.


VESZPREM    28
MESHKOV     24
ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja 200. Suci: Dalibor Jurinović, Marko Mrvica i Siniša Rudić (svi Hrvatska).
VESZPREM: Cupara (2 obrane), Rodal (15 obrana) Manaskov 3, Omar, Moraes 1, Tonnesen, Cupara, Nilsson 5, Ligetvari, Marguc 6, Štrlek 1, Blagotinisek, Shishkarev, Nenadić 6, Corrales, Maqueda 2, Lekai 2, Borožan 2.
MESHKOV: Pešić (8 obrana), Santalov 2, Panić 5, Shkurinskiy 6, Matskeivch, Yurynok 2, Skube 2, Shumak 1, Viarheichyk, Paczkowski 1, Obranović, Selviasiuk, Vailupau 2, Malus 2, Tamashuk, Vranješ 1.