Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Za kraj porečkih priprema ceh platila Pula

05.09.2020. 09:52


Košarkaši Zadra su posljednjeg dana mini-priprema u Poreču odigrali trening-utakmicu protiv Pule 1981. Ukupno je to bila treća predsezonska proba momčadi pod vodstvom Veljka Mršića koja je zaključena visokom pobjedom 108:56 (31:11, 27:18, 28:15, 22:12). Razlika u kvaliteti između abaligaša i člana hrvatske Prve lige bila je očita već nakon početnih minuta, a doprinijeli su i Mršićevi igrači s vrlo agresivnim pristupom pa je Zadar nakon pet uvodnih minuta ostvario prvu dvoznamenkastu prednost. I od tada više nije ispuštao vodstvo, a kolika je bila nemoć protivnika potvrdit će podatak da su Puležani u prvoj četvrtini zabili tek 11 poena iz četiri pogođena šuta.
Osim mogućnosti provjere svojih igrača uživo, u akciji na terenu, Mršić je po prvi put mogao u takvim uvjetima isprobati nedavno potpisanog reprezentativnog centra Darka Planinića koji je tako, iako nije u službenoj utakmici, po prvi put u karijeri odjenuo dres Zadra. Ipak da bude i službeni debi neće trebati dugo čekati, još točno dva tjedna (19. rujna), kada u prvom kolu HT Premijer lige na Višnjik stiže Šibenka. Do tada bi se valjda trebale ispraviti i mnoge greške koje je spomenuo stariji Planinić nakon utakmice s Pulom.
– Izgledamo puno bolje nego na prijašnjim utakmicama. Međutim ima još grešaka, trebamo i dalje nastaviti raditi i pokušati to ispraviti do početka sezone.


Macron novi tehnički sponzor
Macron kao vodeći međunarodni proizvođač sportske odjeće i KK Zadar potpisali su trogodišnji sponzorski ugovor koji će započeti od ove sezone.
– KK Zadar ima veliku povijest u hrvatskoj i europskoj košarci, zaista smo uzbuđeni zbog ovog partnerstva – kazao je izvršni direktor Macrona Gianluca Pavanello, dok je suradnju s novim tehničkim sponzorom prokomentirao i direktor kluba Željko Žilavec.
– Drago nam je što je novi tehnički sponzor kluba upravo Macron. Oni su poznati brand koji surađuju s dosta velikih sportskih klubova u Europi. Već na početku imamo jaku dobru suradnju s njima i mislim da ćemo imati od njih nešto što dosad nismo imali – kazao je Žilavec.


»Izgledamo puno bolje nego na prijašnjim utakmicama. Međutim ima još grešaka, trebamo i dalje nastaviti raditi i pokušati to ispraviti do početka sezone
Darko Planinić