Autori - grupa likovnjaka iz gradova Zagrebačke županije

Slika korisnika admin
knez_izlozba
Jelica FARKAŠ
Ovu izložbu u biogradskom Zavičajnom muzeju uz prigodne riječi dobrodošlice gostima iz Dugog Sela otvorio je gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez

U prostorijama biogradskog Zavičajnog muzeja otvorena je izložba slika i skulptura posvećenih Sv. Martinu. Izloženi su radovi grupe autora iz gradova Zagrebačke županije, koji su nastali tijekom susreta likovnih umjetnika u Dugom Selu. Kako je tema izložbe Sv. Martin - zaštitnik - europski simbol dijeljenja s drugima, tako su i izloženi radovi nastali na tu temu. Bogati opus ove zbirke u vlasništvu je Pučkog otvorenog učilišta grada Dugo Selo, a sama izložba ostvarena je kao vid suradnje učilišta i Grada Dugog Sela s Hrvatskom udrugom stipendista francuske vlade, Francuskom alijansom Zagreb, te Hrvatskom udrugom 'Baština sv. Martina'. Ova izložba je već gostovala u Zagrebu i Splitu, a na taj način navedene institucije ostvaruju suradnju u kulturološkom i turističkom smislu, promovirajući tradicijske i umjetničke vrijednosti u svrhu kulturnog turizma, rečeno je prilikom otvaranja izložbe.

Postavljanje ove izložbe u Zavičajnom muzeju grada Biograda pridonosi između ostalog i obilježavanju 800. obljetnice 'Zemlje sv.Martina', koju obilježava Grad Dugo Selo. Produbljivanje suradnje na grad Biograd, te susjedne gradove Benkovac i općinu Pakoštane, koja predstoji, mogla bi rezultirati još širom i raznolikijom kulturnom ponudom obzirom da spomenuta područja imaju iznimno bogate povijesno kulturne lokalitete, rečeno je ovom prigodom. Ovu izložbu u biogradskom Zavičajnom muzeju uz prigodne riječi dobrodošlice gostima iz Dugog Sela otvorio je gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez. Glazbeni dio programa uz "Dobro mi došel prijatel..." priredili su članovi ansambla iz Dugog Sela, a uz glazbeni dio ponuđeni su i specijaliteti mjesta, među kojima i templarski kolačići i vino.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno