Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KK Zadar do daljnjega bez web stranice

Autor: Roman Morović

04.10.2009. 22:00
KK Zadar do daljnjega bez web stranice


Glede nefunkcioniranja službene klupske internet stranice, o čemu smo već pisali, glasnogovornica kluba Slavica Vulin, danas je na tiskovnoj konferenciji kratko poručila.
– Došlo je do samovoljne zloupotrebe internetskog prostora koji koristi KK Zadar. Jedno od mogućih rješenja ove situacije je i pravno procesuiranje zato što je to kazneno djelo. Ujedno se ispričavamo zbog svih neugodnosti i nesporazuma koje smo imali u dosadašnjoj komunikaciji. Mislim da komunikacija u budućnosti može biti samo kvalitetnija, a o novom funkcioniranju web stranice biti ćete na vrijeme obaviješteni – rekla je Vulin.
Iako iz kluba nisu nikoga direktno prozvali, lako se može zaključiti da je riječ o Hrvoju Bajlu koji je prije tri mjeseca stupio na funkciju urednika i novinara klupske web stranice, ali je, kako smo kasnije doznali, suradnja između njega i kluba nedavno raskinuta. On o cijeloj ovoj situaciji ima drugačije mišljenje, koje je potrkrijepio dokazima.
– Prava je istina ta da KK Zadar nije vlasnik www.kkzadar.net domene već je to Hrvoje Grandov (FUTURO.hr) koji nam je u ime gore navedene tvrtke dao na korištenje tu domenu koju smo mi kasnije ustupili KK Zadar. Dakle, niti nakon ovoga KK Zadar nije vlasnik www.kkzadar.net – poručio je Bajlo u e-mail poruci uz dodatak da se dokaz da je domena www.kkzadar.net u vlasništvu Hrvoja Grandova (tvrtka FUTURO), a ne KK Zadar, može vidjeti na linku http://www.whois.net/whois/kkzadar.net domene. Nakon što je došlo do prekida suradnje između ZadarSporta i KKZadar.Net-a, na isti server smo stavili priopćenje o prekidu suradnje, da bi sav taj sadržaj mimo naše kontrole bio uklonjen, a šifre za server promijenjene. Da li će tvrtka Futuro i daje održavati i da li će stranica i dalje biti korištena kao „službena klupska” odlučit će Hrvoje Grandov, vlasnik domene
Hrvoje Grandov, vlasnik tvrke Futuro, o ovom je slučaju kazao.
– Mi smo besplatno dali domenu kkzadar.net na korištenje KK Zadar i ona stoji njima na raspolaganju. Do sada je tu stranicu uređivao Hrvoje Bajlo, međutim, mi smo sada dobili zahtjev da je ugasimo, a što će biti dalje odlučit će klub – kazao je Grandov.
Iz kluba se o ovome više nisu željeli očitovati, no bilo kako bilo, ostaje činjenica da je KK Zadar do daljnjega bez internet stranice što je u 2009. godini za takvu instituciju nezamislivo, može se slobodno reći i sramotno. Slučajni „prolaznici” koji budu u potrazi za službenim stranicama kluba (u klubu su u posljednje vrijeme više puta poručili da je KK Zadar brand koji treba promovirati i izvan granica Hrvatske) tako će sada najvjerojatnije naletjeti na one stare koje se nalaze na adresi www.bczadar.com, pa će, ako ništa drugo, barem moći pogledati zanimljive foto galerije i odigrati poneku igricu.