Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Trud nije bio uzaludan

Autor:

04.10.2009. 22:00
Trud nije bio uzaludan

Foto: Boris KUPČAK



U subotu je na Sveučilištu u Zadru održana svečana podjela diploma za 100 promovenata, odnosno 97 diplomanata dobilo je diplomu za zvanja visoke i tri za zvanja više stručne spreme. Diplome je diplomantima dodijelio rektor Sveučilišta u Zadru Ante Uglešić uz prorektore Anu Proroković i Srećka Jurčića, dok je promotor bio docent Ante Bralić.
Rektor Uglešić pozdravio je brojne okupljene i promoventima čestitao na uspješnom završetku njihovog studija te im skrenuo pozornost na nekoliko uvjeta za ostvarenje daljnjih postignuća.
– Bez obzira hoćete li nastaviti školovanja ili potražiti zaposlenje u sustavu znanosti i obrazovanja, uslužnoj djelatnosti, gospodarstvu ili bilo čemu drugom, imajte na umu da je uspjeh rezultat neumornog rada i stremljenja prema što boljim rezultatima, što ste uostalom vi i danas napravili time što ste danas došli do zaslužene diplome, rekao je promoventima rektor Uglešić te im preporučio da i dalje njeguju znatiželju i želju za znanjem.
Promotor docent Ante Bralić diplomantima je poručio kako se mogu ponositi jer su postali akademski građani zahvaljujući svom radu, svojoj inteligenciji, a ponekad i snalaženju na ispitima.
– Vidjet ćete tijekom života kako je sveučilišno obrazovanje jedna od rijetkih stvari za koju ste isključivo vi zaslužni. Svečana promocija ima još jednu namjenu i nije slučajno da najveći dio gostiju čine roditelji kojima akademska zajednica u ovom trenutku želi pokazati kako trud oko njihovih sinova i kćeri nije bio uzaludan i da je njihovo dijete završilo jedan bitan segment svoga formiranja, rekao je Bralić.
Nakon govora promotor je pozvao svakog diplomanta ponaosob. Diplome im je uručio rektor Ante Uglešić, a nakon toga upisali su se u knjigu sveučilišta.